Hírek az Euro1080 műholdas HDTV adásokról

1. Oldal

2005 közepétől indul a műsoronként fizetős HD2, és június 1-től ez az új program és a HD1 is MPEG4 formátumba is kisugárzásra kerül.
hd1-hd2_logoA 2005 közepétől induló HD2 egy úgynevezett „pay-per-event” csatorna lesz, mely az Euro1080 HDe – egyes eseményeket erre szerződött mozikban vetítő – tevékenységét terjeszti ki egyéni előfizetőkre. Az új program időről-időre élő adást közvetít majd különböző nézői csoportok, háztartások, kocsmák, éttermek és szállodák, valamint kisebb-nagyobb rendezvénytermek számára.Minden műsor kódolt és az Euro1080 úgynevezett feltételes elérési kártyájával (Conditional Access Card, röviden CA kártya) érhető el. Ez a kártya azonos a HD1 program vételéhez szükséges kártyával, csak egy további összeget kell fizetni a HD2-őn sugárzásra kerülő műsoresemény megtekintéséhez. A pluszköltség függ a nézői célcsoporttól, és az esemény jellegével és a vételi régióval is változhat.

A HD2 műsoreseményeiről, azok sugárzási időpontjáról és díjáról előre tájékoztat majd az Euro1080 weboldala. Az előfizetőknek csak elő kell jegyeztetniük magukat, éttermüket vagy rendezvényhelyüket, és kifizetni az extra díjat.

Az Euro1080 2005. június 1-től egyidejűleg MPEG4 formátumban is sugározza majd HD1 és HD2 programját., ugyanakkor legalább 2008. január 1-ig garantált az MPEG2 adás is. Ezzel a választási lehetőséggel az Euro1080 további úttörő és piacorientált elkötelezettséget vállal a európai nagyfelbontású televíziózás fejlődésében. A jelenleg használatos CA kártyák természetesen kompatibilisek az új adástechnológiával.

Az MPEG4 nyílt szabvány számos, ha nem az összes platformon könnyedén teszi lehetővé a digitális multimédiás tartalmak használatát. Az MPEG4 jelentős előrelépést jelent az audio- és videotömörítés terén, és így a korábbinál kisebb sávszélesség igénnyel továbbíthatóak nagyfelbontású műsortartalmak és szolgáltatások műsorsugárzó, szélessávú, vezeték-nélküli hálózatokon és más médiumokon. Szabványosított szerkezete sok más médiaformátum – köztük szöveg, képek, animációk, 2D és 3D objektumok – interaktív és megjelenítését teszi lehetővé.

Kapcsolódó linkek:
Elindult a HD1 HDTV adás
Megállapodás az európai nagyfelbontású (HDTV) televíziózásról
Az első európai HDTV csatorna megkezdi adását
HDTV Európának

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .