A ThemeScene™ H78 az Optoma legújabb házi-mozi vetítője

1. Oldal

A ThemeScene H78 a házi-mozi vetítőcsalád (H30A2421, és H572422) legújabb és legnagyobb tudású készüléke.
Az európai piacnak készülő ThemeScene H782423 az elődmodell díjnyertes H77-et váltja, bár azzal azonos házba építik és valójában attól főleg abban tér el, hogy a jobbik Texas Instruments HD2+ DLP képmodulátor technológiát építik bele.

H78.jpg
Az európai jellegnek megfelelően a H782423-ban mindent megtesznek, hogy a vetítő a bemeneti PAL videojelből minél jobb képet állítson elő. Ennek érdekébe javítottak a PAL színpontosságon, a képminőséget a PAL és az európai 50Hz-es nagyfelbontású (HDTV) szabványokhoz optimalizálták, javítottak a PAL szürkeskála linearitáson, különösen a képek kis fényerejű sötét részleteinél.

Az új HD2+ DMD chip pixeleinek gyorsabb reakcióideje révén jobb a fényerő (max.1000 ANSI lumen) és a kontrasztarány is, amely így eléri a 3800:1 Full On/Off értéket és mélyebbek lettek a feketeszintek. Mindehhez a digitális mikrotükröcskék csuklópántjainak, az úgynevezett „gödröcskének” a kitöltése is hozzájárul.

Az új képmodulátor és a vele együttműködő színtárcsa szélesebb és egyenletesebb színpalettát tesz lehetővé, mely szinte teljesen mentes a homogén sötétebb árnyalatokon korábban tapasztalható reszkető bizonytalan színektől – legalábbis a gyártó sajtóközleménye szerint. A szabadalmilag védett színbevonatú DVE (Dark Video Enhancement) 8-szegmenses, ötszörös sebességű színtárcsa egyébként kifejezetten a filmek sötét jeleneteinek részleteit igyekszik kiemelni.

A H78 csatlakozói
A H78 csatlakozói

A H782423-on találunk egy a képet függőlegesen 100%-ban eltolni képes kézi lencseeltolást (Lens Shift), mely sokat segít a vetítő elhelyezésében. Az optika nagyítása (zoom) és élességállítása (fokusz) egyébként motoros.

Az egyedi kialakítású un. „Shield design” ház mind fényből (ezért merik világosra színezni) mind ventillátorzajból keveset enged ki magából. A gyárilag megadott 23dB-ről nem tudható, hogy milyen távolságban mérték, de az Optománál ez általában 2 méter, így egy méteren a zaj kb. 29dB lehet, ami még mindig szép adat.

A gyártó ajánlata szerint kész a jelenlegi H77-eseket H782423-ra „felújítani”

A hazai forgalmazó 1.119.990 forintért kínálja a ThemeScene H782423-at.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .