A Windows 7 nem támogatja majd a Blu-ray lejátszást

1. Oldal

A Microsoft új Windows 7 operációs rendszere önmagában a Blu-ray lejátszást nem, de a Blu-ray Disc adattároló lemezek írását támogatja majd.


Blu-ray Disc_Windows7.jpgA Microsoft új operációs rendszerével foglalkozó Windows 7 Center nem hivatalos weboldalon megjelent egy email, amiben Steven Sinofsky a Windows and Windows Live Engineering Group vezető alelnöke kérdésre válaszolva, az lábbit írja: „A Blu-ray (lejátszás) támogatást a PC gyártók vagy a BD meghajtók gyártói biztosítják majd. A média centerben új kiterjeszthetőség szolgál az integrált lejátszás támogatására azoknak, akik BD lejátszást nyújtanak. A BD adatlemezek írását viszont támogatjuk.”

Bár korábban a formátumháborúban a Microsoft a HD DVD mellett állt, most inkább az tartják vissza a céget a Blu-ray lejátszás támogatásától, hogy a lejátszók gyártóinak jelentős jogdíjakat kell fizetniük a felhasznált szabadalmakért.Kapcsolódó linkek:

Blu-ray licenc beszerzési program jöhet létre
Blu-ray/videojáték lemezeket jelentet meg a Sony a PS3-hoz
2009. végre a Blu-ray éve lesz? (Vélemény)
Miért nincs Blu-ray az új MacBook laptopokban?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .