Amazon Fire TV Blaster: eszköz készülékek hangvezérléséhez

Az Amazon Fire TV Blaster mint egy univerzális távirányító infravörös (IR) jellel vezérli a kompatibilis TV-t, hangprojektort vagy AV vevőerősítőt, de hangutasításokkal.


Az Amazon új tartozéka segítségével a házimozi készülékek – nevezetesen a TV, a hangprojektor vagy AV vevőerősítő – a hozzájuk mellékelt távirányítók nélkül, hangutasításokkal is vezérelhetőek.

Az alig több mint 5,5 cm magas fekete dobozka a hozzá mellékelt infravörös (IR) jeladóval valamint a támogatott Fire TV és Echo eszközökkel képes a kompatibilis készülékeken a be- és kikapcsolást, a bemenetetek és csatornák közötti választást, a hangerőt és lejátszást beszédhanggal vezérelni. Az Amazon azt ígéri, hogy a jövőben bővül majd a hangutasítási lehetőségek köre.

A Fire TV Blaster használatához szükség van egy vele kompatibilis streaming eszközre, ami lehet vagy egy Alexa Voice Remote távirányítóval rendelkező Fire TV Stick, vagy egy Fire TV Stick 4K, vagy egy 3. generációs Fire TV, továbbá az Echo okos hangszórók vagy okos display valamelyikére.

Nem árt persze ellenőrizni, hogy a vezérelni kívánt TV, hangprojektor és AV vevőerősítő kompatibilis-e a Fire TV Blaster által kiadott IR jellel. (A Fire TV Edition hangprojektorokkal vagy TV-kkel nem kompatibilis az eszköz).

Végül pedig a felhasználónak valamely Android 5.0 (vagy újabb), iOS 10 (vagy újabb) mobileszközön vagy 5. generációs (vagy újabb) Fire táblagépen el kell tudnia érni az ingyenes Fire TV app alkalmazást.

Már csak arról kell gondoskodni, hogy az össze említett eszköz ugyanarra a WiFi hálózatra csatlakozzanak, továbbá a vezérelni kívánt készülékek vehessék az IR jeladó jeleit és máris működnek a hangutasítások.

A korábban megjelent Fire TV Cube beépített infravörös jeladójával szintén képes bizonyos készülékek vezérlésére, a Fire TV Blaster pedig most ezt a funkciót teszi önálló eszközként elérhetővé továbbfejlesztve és kibővítve azt Fire TV-vel okosított TV-k és támogatott készülékek vezérlésére.

A december 11-től elérhető Fire TV Blaster ára 34,99 € (kb. 11.700 Ft) az Amazon.de weboldalán, de Magyarországra nem szállítják, és talán mondani sem kell, hogy Alexa még nem ért magyarul.

Hasonló funkcióra a Logitech Harmony Express is használható.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .