Amazon Fire TV Stick 4K: itt az új HDMI média streaming adapter

A megújuló Fire TV Stick 4K támogatja a Dolby Vision és HDR10+ nagy dinamikatartományú és a Dolby Atmos hangú 4K streaming tartalmakat, és a hónap végén már kapható is lesz.


Az Amazon Fire TV box és a Fire TV Cube után jön az új Fire TV Stick 4K, ami a márka szerint elődjénél több mint 80 %-kal nagyobb teljesítményű rendszerchipjével gyorsabb betöltési időt és alkalmazásböngészést biztosít, továbbá támogatja a legújabb video- és hangformátumokat.

Eric Saarnio, az Amazon Devices, Europe vezetője szerint: „Hallgattunk vásárlóinkra, és arra törekedtünk, hogy az általuk keresett komplett 4K megoldás nyújtsunk mindent egy kisméretű bedugható eszközben. Új négymagos processzorunk gyors és zavartalan élményt nyújt, a Dolby Vision és HDR10+ támogatás pedig csodálatos képet ad. Plusz a teljesen új Alexa Voice távirányítóval vezérelhető a szórakoztató élmény, és beszédhangot használva gyorsan megtalálható a kívánt tartalom. Csak mondja ki: „Keressen 4K filmeket”. A csapat feltalált egy teljesen új antennatechnológiát is, és azt egy nagy teljesítményű 802.11ac Wi-Fi chippel kombinálta, ami a zökkenőmentes 4K UHD streaming élményt optimalizálja.”

A Fire TV Stick 4K az első eszköz, ami ekkora méretben Dolby Atmos és Dolby Vision támogatást kínál. Ezt csak a drágább Apple TV 4K tudja, de hagyományos dobozban. John Couling, a Dolby Laboratories partnerségért felelős alelnöke, szerint: „Az Amazon és a Dolby a kategória legjobb kép- és hangélményét teszik elérhetővé. A Fire TV Stick 4K több embernek teszi lehetővé, hogy kedvenc szórakozását a maga teljességében élvezhesse a Dolby Vision és a Dolby Atmos révén.”

Az Amazon Prime Video kínálatába idén került fel a cég saját Tom Clancy féle Jack Ryan sorozata Dolby Atmos hangsávval. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Dolby Atmos támogatás működik-e a Netflix filmjeivel is.

A Fire TV Stick 4K támogatja az Alexa hangutasítást az Alexa Voice Remote távirányító megfelelő gombjának megnyomásával vagy szabad kézzel egy beépített mikrofonokkal rendelkező Echo eszközzel párosítva. Hangutasítással a felhasználók tartalmakat kereshetnek és irányíthatják a tartalom lejátszását.

A Fire TV Stick 4K mellé csomagolják az ugyancsak új Alexa Voice Remote távirányítót, amit TV-k, hangprojektorok és vevőerősítők vezérlésére tervezték és külön is megvásárolható. A Bluetooth, a többirányú infravörös technológia és a felhőalapú szolgáltatás kombinációjával a teljesen új Alexa Voice Remote lehetővé teszi a kompatibilis TV-k, hangprojektorok és vevőerősítők bekapcsolását. További kontrolt biztosítanak a dedikált bekapcsoló, hangerő valamint némító gombok, és a tartalmak keresése és kezelés a már említett a hangutasításokkal. Az új Alexa Voice Remote kompatibilis a Fire TV streaming médialejátszóinak legújabb generációjával.

A Fire TV Stick 4K az USA-ban és Kanadában már előrendelhető, november 14-től pedig Németországban is kapható lesz 60 € (kb. 19.500 Ft) áron. Az Alexa Voice Remote ára 30 € (9.700 Ft), ha valaki külön vásárolná meg.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .