Optoma ALR101: vetítőfelület a TV pótló projektorokhoz

Az Optoma ALR101 egy a környezeti fény 90%-át blokkoló vetítőfelület, amire 254 centis (100 hüvelyk) méretű képet lehet vetíteni kifejezetten ultrarövid vetítési távolságú projektorral.


Egyre népszerűbbek az ultrarövid vetítési távolságú házi felhasználásra szánt projektorok (például BenQ W1600UST, Epson EH-LS500B/EH-LS500W, LG HU85LS, Optoma UHZ65UST, Sony LSPX-A1), amelyek elhelyezése viszonylag egyszerű, kiválthatnak egy TV-t méghozzá azoknál jóval nagyobb képet vetítve.

Míg azonban egy TV szinte bármilyen megvilágítási környezetben működhet, addig az élvezhető minőségű, kellően kontrasztos vetített kép előállításához vagy megfelelő vetítési környezetre van szükség, vagy úgynevezett a „környezeti fény visszaverődését gátló” – angol elnevezéssel Ambient Light Rejecting (ALR) – vetítőfelületre.

Az Optoma ALR101 egy ilyen vetítőfelület, amin megfelelően magas kontrasztú és színtelítettségű kép állítható elő a sötét jelenetek finom részleteivel illetve élénk színekkel még vetítésre nem optimális, azaz megvilágított környezetben is.

A „környezeti fény visszaverődését gátló” vetítőfelület az alábbi ábrán illusztrált mikro-szerkezeti optikai technológiával éri el, hogy a fölülről érkező fény visszaverődését blokkolja. Az ALR101 specifikációja szerint a vetítőfelület a környezeti fény 90%-át blokkolja, de az ultrarövid vetítési távolságú projektorból rá alulról eső fényt előre a nézők felé veri vissza.

Az ALR101 egy 254 centis (100 hüvelykes) képátlójú, 16:9 képarányú, 12 mm vastagságú fekete kerettel határolt vetítővászon 0,6 fénynyereségi tényezővel (gain értékkel).

Az Optoma ALR101 idehaza bruttó 570.000 Ft körüli áron kapható, ami talán soknak tűnik, de kifejezetten versenyképes a más hasonló ALR vetítővásznakhoz képest.

Az Optoma ALR101 főbb jellemzői:
  • Környezeti fény visszaverődését gátló technológia – élénk képeket biztosít még megvilágított helyiségekben is
  • Magas kontraszt és színtelítettség – sötét jelenetek finom részleteihez és a fényesebbek élénk színeihez
  • 100” (2.214 mm x 1.245 mm) fix keretes – a szuper méretű képhez
  • Szélesvásznú 16:9 képarány
  • 0,6 fénynyereségi tényező – magas (160°) nézőszöghöz és a mélyebb feketeszinthez
  • Keskeny fekete keret (12 mm) – a jobb láthatósághoz
  • Speciális szürke vetítőfelület – a kifényesedés (hotspot) nélküli megjelenítés
  • 16kg nettó súly, 4x fali tartó

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .