Logitech Harmony Express: univerzális távvezérlő Alexa támogatással

A Logitech Harmony Express beépített Amazon Alexa támogatással a házimozi-készülékek és az otthoni szórakozás egyszerű hangvezérlését és navigációját ígéri.


A beépített mikrofonjával és Amazon Alexa támogatással új Logitech Harmony Express univerzális távvezérlőt használva hangutasításokkal irányíthatóak többek között a házimozi berendezései is. Ki- és bekapcsolható a TV és más készülékek, alkalmazások nyithatóak meg és kapcsolgathatóak a csatornák.

A kiadott sajtóközleményben Rory Dooley, a Logitech Home vezérigazgatója az mondja: „A Harmony Express-t úgy terveztük, hogy az teljesen újragondolt Harmony élményt nyújtson egy teljesen új Harmony felhasználónak. A Harmony távvezérlők híresek a komplex szórakoztató összeállítások kezeléséről, és több távvezérlő képességeinek egyesítéséről. Hűséges felhasználóink szeretik ezt a rugalmasságot. A Harmony Express leegyszerűsíti a tapasztaltakat egy a hang erejével felvértezett távirányítóval, mely a háztartásban mindenki számára megkönnyíti a kívánt szórakoztató élményekhez való hozzáférést. Akár a Harmony Express az első Alexa az otthonában, vagy egy a sok közülük, minden felhasználó számára elég egyszerű lesz. Úgy értjük, tényleg mindenkinek”.

A Harmony Express tehát hangsúlyozottan felhasználóbarát eszköz az újmódi – mármint a hangutasításos – parancsbeviteli metódus ellenére. A legfontosabb gombokat is tartalmazó mikrofonos és tölthető távirányító mellette egy úgynevezett „blaszter” kommunikációs egységet és egy a szekrényekben elhelyezett készülékeket elérő infravörös jeladót tartalmazó csomag a Logitech állítása szerint több mint 250.000 eszközzel kompatibilis. Ezek között vannak Smart TV-k, set-top box-ok, médialejátszók, játékkonzolok, hangrendszerek és még sok egyéb.

A Harmony Express nemcsak készülékek vezérlésre alkalmas, de csaknem bármi másra is, amire Alexa képes. Megkérdezhető tőle, hogy mikor adják kedvenc műsorunkat, milyen az időjárás, időzítő és emlékeztető állítható be vele, és még sok más. Az eddig Alexa által vezérelt eszközök, például a termosztát vagy az okoslámpák is vezérelhetőek a Harmony Express segítségével.

Az okostelefonon táblagépen futó Harmony Express alkalmazás segítségével készülékek, eszközök és alkalmazások valamint azok összekapcsolódásai is könnyedén beállíthatóak és kezelhetőek. Ha meg akarjunk nézni egy tévéműsort vagy egy filmet, vagy videojátékot akarunk játszani, egyetlen parancs bekapcsolja az összes szükséges eszközt és minden a megfelelő beállításba kerül. A mobilalkalmazás „Remote Finder” funkciójával a távirányító hanggal jelzi hollétét, ha netán nem találnánk.

A Logitech Harmony Express jelenleg csak angolul ért és az USA-ban kapható 250 dollárért (kb. 71.000 Ft). A cég még nem közölte, hogy tervezi-e forgalmazni a terméket a nemzetközi piacon, de ez valószínűleg az Amazon Alexa bővítési terveihez kapcsolódik. További információk a termék weboldalán találhatóak.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .