Amazon Fire TV Stick 4K Max: már HDMI eARC vezeték-nélküli hanghoz is

Egy új frissítéssel az Amazon Fire TV Stick 4K Max már HDMI eARC alapú vezeték-nélküli hangrendszer meghajtására is képes.


Az Amazon Fire TV Stick 4K Max megjelenésekor már apró betűs rész utalt rá, hogy a HDMI audió retúrcsatorna (eARC) funkciót használva vezeték-nélküli kapcsolaton át továbbít majd audiojelet a márka Echo hangsugárzóiból és mélynyomójából álló hangrendszerhez. A Cord Cutters News beszámolója szerint ezt az „Alexa Home Theater” funkciót teszi lehetővé egy nemrégiben megjelent frissítés.

Amazon Fire TV stick 4K Max

A funkció révén tehát a Fire TV Stick 4K Max a TV (vagy projektor) HDMI eARC csatlakozóján át fogadott audiót – vagyis a TV által vett adás, vagy a rajta futó applikáció révén elért film, játék, zene vagy más tartalom, továbbá a TV bemeneteihez csatlakozó digitális forráskészülékek (játékkonzol, Blu-ray lejátszó, stb.) hangját – vezeték-nélküli kapcsolaton át továbbíthatja Amazon Echo hangsugárzókhoz és mélynyomóhoz. Ehhez persze a TV-t úgy kell beállítani, hogy minden audiojelet a HDMI eARC csatlakozón adjon ki.

Fire TV eARC

A hangtovábbítás kompatibilis az Amazon 3. és 4. generációs Echo, 2. generációs Echo Plus, 4. generációs Echo Dot, valamint az Echo Studio hangsugárzókkal és az Echo Sub mélynyomóval. Az ezekkel megszólaltatott hang persze nem vetekedhet egy térhangzás előállítására alkalmas hangrendszer hangjával, de a TV hangzásánál jobb lehet.

Az Amazon tulajdonképpen az Apple megoldását utánozza, melynek új Apple TV 4K médiadoboza a HDMI ARC/eARC funkcióval a TV és a hozzá csatlakozó eszközök hangját HomePod hangsugárzókon szólaltathatja meg.

Az Amazon felhívja a figyelmet, hogy legyenek türelemmel a Fire TV Stick 4K Max tulajdonosok, mert több hétbe is beletelhet, mire az eszközeik megkapják a frissítést.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .