Apple TV 4K: itt a HDMI ARC/eARC TV hang HomePod használatával

Az új Apple TV 4K HDMI ARC/eARC támogatásával a TV és a hozzá csatlakozó eszközök hangja HomePod hangsugárzókon szólaltatható meg.


Megfelelő beállítással már a korábbi (2017-es) Apple TV 4K és a hozzá vezeték-nélkül kapcsolattal párosított egy vagy két (sztereó pár) HomePod hangsugárzó is képes volt házimozi hangzásra, még a Dolby Atmos térhangzást élményét is megígérve. Ez azonban csak a médiadobozon lejátszott filmek, játékok és menüszignálok hangjával működik.

Apple TV HDMI ARC/eARC

Már az Apple tvOS 14.5 szoftver kódjából kiderült, hogy az új (2. generációs, 2021-es) Apple TV 4K támogatja a HDMI eARC és ARC (audio retúrcsatorna) funkciót, amivel az már a hozzá HDMI ARC/eARC porton át csatlakoztatott TV hangját is képes megszólaltatni HomePod hangsugárzókon.

Mindezt azt jelenti, hogy a fentieknek megfelelően beállított új Apple TV 4K a hozzá párosított HomePod hangsugárzókon a csatlakoztatott TV által vett adás, vagy a rajta futó applikáció révén elért film, játék, zene vagy más tartalom, továbbá a TV bemeneteihez csatlakozó digitális forráskészülékek (játékkonzol, Blu-ray lejátszó, stb.) hangja is megszólaltatható. Ez utóbbiakhoz a TV hangkimenetén legjobb a „bitfolyam továbbítás” módot beállítani.

Az Apple TV-t és az alapértelmezett (de hivatalosan ma már nem forgalmazott) HomePod hangszóró(ka)t ugyanahhoz a szobához kell hozzárendelni az Otthon alkalmazásban. HomePod mini vagy más AirPlay 2 hangszórókkal viszont a fentiek nem működnek. A Bloomberg beszámolója szerint viszont már dolgoznak a fejlesztők egy az Apple TV-t és a HomePod hangsugárzót kombináló új terméken.

A HDMI ARC/eARC támogatás egyelőre még csak béta verzióként működik.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .