Google Stadia: már az újabb LG TV-ken is elérhető

A Google Stadia streaming játékszolgáltatás már elérhető az LG webOS 5.0 és webOS 6.0 platformot futtató TV-in a 4K HDR játékot is támogató alkalmazással.


Még a januári CES 2021 alkalmával jelentették be, hogy az idehaza egy éve elérhető Google Stadia streaming játék megjelenik az LG TV-ken, és most az év vége közeledtével ez meg is valósul.

Google Stadia LG TV

Az LG sajtóközleménye szerint: „Az LG Electronics (LG) bejelenti, hogy huszonkét országban elérhető a Google felhőalapú játékszolgáltatása a Stadia a webOS 5.0 és webOS 6.0 operációs rendszert futtató okos TV-in. A Stadia játék natív támogatása az LG Smart TV-ken segít azonnali hozzáférést biztosítani a csúcskategóriás játékokhoz a legmodernebb képernyőkön támogatva a kivételes grafikát és képsebességet.”

A streaming játékszolgáltatás applikációja tehát a szóban forgó 2020-tól (webOS 5.0) és 2021-től (webOS 6.0) forgalmazott LG TV-ken működik abban a 22 országban – köztük hazánkban is -, ahol a Stadia is elérhető, és támogatja az akár 4K felbontású, 60 képkocka/sec képsebességű és HDR10 formátumú streaming játékot (ezekhez Stadia Pro előfizetés szükséges). Az applikáció az LG TV-ken az 5.1-es térhangzást is támogatja.

Az előfizetéses Google Stadia Pro szolgáltatás streaming technológiával jelenleg körülbelül 30 igényelhető és játszható játékhoz biztosít hozzáférést, az összes többi játékot külö-külön kell megvásárolni. A játékáruházban több mint 200 játék közül lehet választani,  például a Cyberpunk 2077, a Resident Evil Village, az Assassin’s Creed: Valhalla, a Hitman 3 és a Baldur’s Gate 3 is köztük vannak.

A streaming játékszolgáltatások tulajdonképpen távoli szerveren rakják össze képileg (renderelik) a játékot és annak bitfolyamát interneten keresztül továbbítják a TV-re, így nincs szükség játékkonzolra, vagy számítógépre. Ezek sorába tartozik az Nvidia GeForce Now is, amely szintén nemrég került fel az LG TV-kre.

A LG TV-n való Stadia játékhoz először egy kompatibilis kontrollert kell csatlakoztatni. Erre használható a Google Stadia saját kontrollere, valamint a PlayStation DualShock 4 és az Xbox kontrollerek. Ezek Bluetooth kapcsolaton vagy USB-n keresztül csatlakoztathatóak a TV-hez. További információk itt találhatók.

A Google közlése szerint: „Ha Stadia kontrollert csatlakoztat egy kompatibilis TV-hez, a kontroller csak a Stadia alkalmazásban való navigálásra használható. A TV kezelőfelület más részein való navigáláshoz csatlakoztasson Bluetooth kontrollert, vagy használja a készülékhez mellékelt TV-távirányítóját.”

A kompatibilis LG TV-ken már elérhető Google Stadia applikáció a tartalomtárból. Minden új Stadia felhasználó egy hónapig díjmentesen próbálhatja ki a Stadia Pro szolgáltatást, aminek azután 2.990 Ft a havi díja.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .