Amazon Prime Video: 2024-től áremelés helyett hirdetésekkel

Magyarországon egyelőre még nem, de több országban az Amazon Prime Video streamingszolgáltatás 2024-től reklámot is tartalmaz, amit csak felár ellenében lehet majd elkerülni.


A Disney+, a Max és a Netflix példáját követve hirdetésekkel tűzdeli meg a filmeket és sorozatokat az Amazon Prime Video is 2024-től, s így a streamingszolgáltatás ára változatlan marad.

Amazon Prime Video-kiemelt

Az Amazon erről szóló németországi bejelentése szerint: „Annak érdekében, hogy még több fantasztikus tartalmat kínálhassunk a Prime tagoknak, és hogy ezt a befektetést hosszú távon tovább növelhessük, a németországi Prime Video címek 2024-től korlátozott reklámot tartalmaznak majd. Célunk, hogy lényegesen kevesebb hirdetést mutassunk, mint a lineáris tévécsatornák és más videós streamingszolgáltatók. A Prime tagoknak nem kell semmit tenniük. A Prime tagság jelenlegi ára 2024-ben is változatlan marad.” Lesz ugyanakkor egy az elő, például sportközvetítésekre nem vonatkozó új reklámmentes opció is felár ellenében. Ennek mértékéről az európai előfizetőket csak hetekkel a hirdetések megjelenése előtt értesítik majd.

Az amerikai bejelentésből az is kiderül, hogy a hirdetéseket 2024 elején vezetik be az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Kanadában, majd az év végén Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Mexikóban és Ausztráliában. Az új hirdetésmentes opció havi felára 2,99 $ (kb. 1.100 Ft) lesz az USA-ban a Prime tagoknak.

A magyarországi Prime Video szolgáltatás egyelőre még havi 899 Ft-ba kerül.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .