Anchor Bay DVDO iScan VP50Pro: az első THX minősítésű videoprocesszor

1. Oldal

A THX minősítésen túl tehát a VP50Pro az első videoprocesszor, mely csatlakoztatható az 1.3-as verziójú HDMI készülékekkel, és természetesen képes bármely bemeneti videojelet 1080p felbontásra felskálázni.
Külső videoprocesszort elsősorban a nagyon igényes és drága vetítőkhöz használnak, de akkor is jó szolgálatot tesznek, ha a számos videojelforrást már másként nem lehet kezelni. Az Anchor Bay DVDO iScan VP50Pro videoprocesszora sem olcsó, 3.149 dolláros (kb. 580.000 Ft) árával, de talán megéri azoknak, akiknek 1.3-as verziónak megfelelő, például a nagyfelbontású hangformátumok bitfolyamait és a „Deep Color” színfelbontást támogató HDMI jeleket kell ezen keresztül csatlakoztatniuk. Márpedig ezek néhány újabb jelforrás esetében, mint a Blu-ray Disc és HD DVD lejátszók már általánosak.

VP50PRO.JPG
A VP50Pro videoprocesszorban a gyártó három új VRS (Video Reference Series) technológiát is bevet. A „Mosquito Noise Reduction”, azaz szúnyogzaj csökkentés, a „Fine Detail Enhancement” azaz finom részletfokozás, és az „Edge Enhancement” azaz, él-erősítés jelentősen javítják a digitális műsorvevőkből (Set Top Box), DVD/HDD felvevőkből, DVD lejátszókból és más digitális médiaeszközökből származó tömörített és alacsonyfelbontású tartalmak képminőségét nagyfelbontású képmegjelenítőn nézve.

Ahogy a többszörös díjnyertes elődmodell, úgy a VP50Pro is 10-bites precíziós váltott-sorosból progresszív képfrissítésre alakítást, és ugyancsak 10-bites nagypontosságú 1080p-re felskálázást kínál, és „PReP (Progressive Re-Processing)”, azaz progresszív újrafeldolgozás, „Progressive Cadence Detection”, azaz progresszív kadenciaérzékelés, és „RightRate”, azaz a képváltás megfelelő sebességét biztosító VRS technológiák biztosítják a maximális képminőséget.

VP50PRO_csatik.JPG
A videoprocesszornak két kompozit, két S-Video, két komponens (YPbPr/RGB+szinkron), egy RGBHV/YPbPr, két HD-SDI és négy HDMI videojel bemenete, valamint egy RGBHV/YPbPr és egy HDMI videojel kimenete van. Ezen kívül két pár optikai illetve koaxiális digitális valamint egy sztereo analóg audiobemenet és egy optikai és koaxiális digitális audiokimenet is található a hátlapon. A vezérléshez RS232 port és két 12V-os indítójel kimenet szolgál.

A DVDO iScan VP50Pro, mint az Anchor Bay Technologies Inc. többi videoprocesszora megvásárolható az LSK Hungária Kft.-től.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .