Panasonic: új DIGA DVD/HDD felvevő multimédiás funkciókkal

1. Oldal

A most piacra kerülő DMR-EH770 DVD/HDD felvevő VIERA Link vezérléssel remekül együttműködik a VIERA televíziókkal, az USB csatlakozóján keresztül lejátssza az MP3 és JPEG állományokat, és 400 GB-os merevlemezére CD-k is átmásolhatóak.
A Panasonic DMR-EH770 nemcsak egyszerű DVD/HDD felvevő, hanem médiatár, mely előlapi USB csatlakozójáról MP3 hangfájlokat képes megszólaltatni, illetve ugyaninnen JPEG képeket lehet megjelentetni és a merevlemezre vagy DVD-RAM-ra másolni. A 400 GB-os merevlemez zeneszerverként is szolgálhat, az eredeti hangminőséget garantáló, PCM formátumban rámásolható CD lemezek jóvoltából. A készülék DV bementéről pedig automatikusan játszhatóak át a digitális videokamera felvételei a merevlemezre illetve írható DVD-re.

DMR-EH770.JPG
A DMR-EH770 kiváló képminőséget ígér. Ennek része az intelligens pixelalkotó és pixelalapú mozgáskövető váltott-sorosból progresszív képfrissítésre alakító technológia átlófeldolgozással valamint 2-2 képlebontás érzékeléssel és feldolgozással. A készülék HDMI kimenetén akár 1080p-re is képes felskálázni a szabvány DVD felbontást. A felvételkészítés során valósidejű, változó bitsebességű videojel digitalizálás zajlik, s még az LP felvételi módban is garantált az 500 képsoros felbontás.

A hangminőség garanciája a 192 kHz/24 bites D/A konverzió és más minőségi alkatrészek, mint a SILMIC selyemrost alapú elektrolitos papírt tartalmazó elektrolit-kondenzátorok. A merevlemez-meghajtó rezgéseinek hatékony elnyomásáról gondoskodó új csillapító és a csökkentett ventillátorzaj révén a DMR-EH770 csendes (30 dBA) működésű.

A DMR-EH770 működtetését nagyban könnyíti a gyártó által VIERA Link-nek elnevezett (HDMI-CEC kompatibilis) vezérlési funkció, mely a lehetővé teszi HDMI csatlakozókon keresztül összekötött VIERA TV-kkel való intelligens együttműködést. Mód van rá, hogy csak a TV készülék távirányítóját használva, azon a „VIERA Link” gombot megnyomva belépjünk a felvevő menüjébe, s onnan korábban felvett műsorokat lejátsszunk, vagy egy adás felvételét beprogramozzuk. A felvett műsorok közötti navigációt képes indexek segítik.

A készülék egy és kétrétegű DVD±R, DVD±RW lemezekre is tud felvenni, s azokat automatikusan lezárja, DVD-RAM és merevlemezre történő rögzítéssel pedig az un. időeltolás (Time Shift) funkció is működik. Az említett lemezeket természetesen le is lejátssza a készülék, és számos más kezelt formátum között ott a DivX is.

A Panasonic jelenlegi DMR-EH57EP3482 és DMR-EH67EP3481 modellekből álló DVD/HDD felvevő választéka októberben egészül ki a DMR-EH770-el, javasolt fogyasztói ára 150.000 Ft lesz.

Kapcsolódó link:

Panasonic: új teljes HD felbontású plazma TV-k és egy 94 centis LCD TV
Panasonic: tavaszi termékbemutatón az új DVD lejátszók/felvevők

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .