Toshiba: itt a 24p rendszerszoftver frissítés

1. Oldal

A Toshiba rég várt 24p rendszerszoftver (Firmware) frissítése tehát rövidesen letölthető lesz a HD-XE1 és HD-EP10 európai piacra szánt HD DVD lejátszókra és természetesen az amerikai HD-XA2, HD-A20 modellekre is.
Az új rendszerszoftverrel tehát a Toshiba HD-XE1, HD-EP10 (HD-XA2, HD-A20) HD DVD lejátszók már képesek lesznek HDMI kimenetükön 1080p/24Hz-es, azaz másodpercenként 24 progresszív frissítésű képkocka (24p) formátumban lejátszani a filmet ilyen formában tartalmazó HD DVD lemezekről.

Tosiba HD-XE1
Tosiba HD-XE1


A frissítés további változtatásokat is tartalmaz: bővül a képernyőmenü nyelvek száma (nincs róla hír, hogy a mi nyelvünk is köztük lenne), javítottak a hálózati csatlakozáson, hogy az támogassa bizonyos HD DVD lemezek internetes hálózati tartalmainak letöltését, és a lejátszók HDMI kimenetének DVI bemenettel rendelkező képmegjelenítőkhöz való csatlakoztatásának problémáit küszöbölték ki.

A frissítés tesztváltozata már kész, s a végső változat a Toshiba szerint szeptember végétől tölthető majd le. További hozzávetőleg egy hónap múlva a tervek szerint újabb frissítés megjelenése várható, mely a nagyfelbontású hangformátumok (Dolby TrueHD, DTS-HD) bitfolyamainak átvitelével teszi majd lehetővé.

Az új harmadik generációs HD-EP35 és HD-EP30 már eleve alkalmas lesz a 24p videojel kiadására. Az utóbbi modell várhatóan október végétől lesz kapható, a nagyfelbontású bitfolyamok továbbításra alkalmas HD-EP35 valamivel később kerül piacra.

Kapcsolódó linkek:

IFA 2007 hírek: HD DVD lejátszók
Toshiba: az új HD-EP10 HD DVD lejátszó nyáron érkezik
Toshiba: 24p frissítés a HD-XE1 HD DVD lejátszóhoz még a nyáron
Toshiba HD-XE1: a második HD DVD lejátszó februártól kapható Európában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .