Apple TV: az iTunes-ról már kölcsönözhetőek is letöltött filmek

1. Oldal

Steve Jobs az Apple vezérigazgatója a Macworld 2008 bevezető előadásán jelentette be, hogy az iTunes immár megtekintésenként fizetett filmkölcsönzést is kínál, s ehhez az Apple TV-t is új rendszerszoftverrel látják el.
A bejelentés szerint az iTunes internetes oldalról tegnaptól már nemcsak megvásárolhatóak letöltött filmek, de kölcsönözhetőek is. Ez azt jelenti, hogy a filmet a letöltés utáni 30 napon belül lehet megtekinteni, s le is kell játszani a megnyitást követő 24 órán belül. Ez idő alatt a fájl átvihető és meg is nézhető iPod-on vagy iPhone-on, és persze nagyképernyős TV-n is megtekinthető az Apple TV médiaközpont segítségével.

Apple_iTunes.jpg
Az új szolgáltatás kerekében kölcsönözhető filmeket a Touchstone, MGM, Miramax, Lionsgate, 20th Century Fox, New Line, Warner Brothers, Walt Disney, Paramount, Universal és a Sony filmstúdiók biztosítják. Február végéig ezer kölcsönözhető film lesz elérhető, ezek közül száz 1280×720 pixel HD felbontású lesz. A filmek 30 nappal DVD megjelenésüket követően már ott lesznek az iTunes oldalán.

A normál felbontású katalógus filmek 2,99 dollárárt (kb. 520 Ft), a friss megjelenésűek 3,99 dollárért (kb. 700 Ft), a HD felbontású filmek 3,99 illetve 4,99 dollárért (kb. 700-870 Ft) kölcsönözhetőek. A HD filmek közülük jó néhány 5.1 csatornás Dolby Digital hanggal rendelkezik és ezeket csak az új rendszerszoftverrel ellátott Apple TV, take 2 médiaközpont játssza le, viszont a letöltéshez nincs szükség számítógépre. A régebbi médiaegységek firmware frissítése térítésmentes, az újonnan vásárolt Apple TV 229 dollárba (kb. 40.000 Ft) kerül.

Kapcsolódó linkek:

Apple TV: a vártnál gyengébb a kereslet
Microsoft: december 11-én indul az internetes videopiac Európában is
Apple TV: médiaközpont Steve Jobs módra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .