Microsoft: december 11-én indul az internetes videopiac Európában is

1. Oldal

A Microsoft közzétette az európai Xbox Live Video Marketplace videoletöltő piactérre vonatkozó tudnivalókat.
xbox360_letoltes.jpgDecember 11-től tehát már az európai Xbox 360 tulajdonosok számára is megnyílik az Xbox Live Video Marketplace internetes videoletöltő „kölcsönöző”, mely többek között a Harry Potter és a Mátrix Trilógia filmjeinek megtekintését teszik lehetővé akár nagyfelbontásban is.

A 720p nagyfelbontású filmekért 380 Microsoft pontot (azaz kb. 1150 Ft-ot) kell fizetni, míg a szabvány DVD felbontásnak megfelelő filmváltozat 250 Microsoft pontba (kb. 760 Ft-ba) kerül. A letöltést követő 14 napon belül lehet elkezdeni a film megnézését, de amint valaki elindítja a lejátszást a 24 órás visszaszámlálás is elindul, melynek végén törlődik a mozi a konzol merevlemezéről.

Arról egyelőre semmit nem tudni, hogy a letölthető filmek az eredeti hangtól eltérő, más nyelvre szinkronizált változatban is elérhetőek lesznek-e.

A Microsoft Xbox 360 őszi frissítése is elérhető már, mely automatikusan felinstallálja az Xbox Live Video Marketplace használatához szükséges programot, s a továbbiakban már a DivX/MPEG4-AVI videoállományok is a lejátszhatóak a konzolon. Azok számára, akik rendelkeznek a megfelelő külső meghajtóval a HD DVD lejátszás változatlan módon lehetséges.

Kapcsolódó linkek:

Újabb kezdeményezések az internetes nagyfelbontású műsortovábbításban
Mégis lesz HD DVD-vel szerelt Xbox?
Microsoft: Xbox 360 nagyobb HDD-vel és HDMI-vel
Microsoft: indul a HDTV és HD filmletöltés az Xbox 360 tulajdonosok számára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .