Atlantic Technology System 6200e: egy újabb áttervezett hangsugárzó rendszer

1. Oldal

Az Atlantic Technology áttervezte System 6200 házi-mozi hangsugárzóit, javítva azok felépítésén és dobozán. A megújult System 6200e kiérdemli a THX-Ultra2 minősítést és ára is kedvezőbb az elődnél.
A méretei ellenére „szub-szat” rendszernek tekinthető System 6200e hangsugárzó készlet letisztultabbá vált azáltal, hogy a korábbi frontsugárzók opcionális ferde oldallapját függőlegesre cserélték, és az állványból elhagyták a mélysugárzókat. Így sokkal rugalmasabban lehet a hangsugárzókat a szoba elhelyezési lehetőségeihez optimalizálni.

6200e-5_1-sys.JPG
A 6200e LR frontsugárzók és 6200e C centersugárzó hangszórói teljesen azonosak, felépítésűk két-utas zárt. A mély-közép hangszórók a jól bevált grafittal erősített homopolimer motorok, míg a nagyfrekvenciás meghajtó egy 25 mm membránátmérőjű lágy dóm. A rendszer elemeinek érzékenysége 90 dB, és a teljesítményterhelhetőség révén 150 W a maximális ajánlott erősítőteljesítmény. A keresztváltók 24 dB/oktáv meredekségű Linkwitz-Riley szűrők.

A háttérsugárzóknak a 4200e SR3346 dipólus/bipoláris hangsugárzók használata javasolt, s mivel a frontsugárzók állványaiból száműzték mélyhangszórókat – így azok magassága csökkent, s a nagyfrekvenciás sugárzó pont fülmagasságban került – ezért a megfelelő szintű mélyhangok előállítására a gyártó a különálló 642e SB3336 aktív mélysugárzót javasolja a rendszerhez.

A módosítások után a rendszer THX Ultra2 minősítést kapott. A színválaszték a lakkfekete kivitelre szűkült, de még így is tekintélyt parancsol bármilyen stílusú szobában. Az már csak hab a tortán hogy az új rendszer olcsóbbá vált, mint elődje, így még nagyobb népszerűségre tehet szert.

Kapcsolódó link:

Atlantic Technology 8200e: hangsugárzó rendszer THX Ultra 2 minősítéssel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .