A Blu-ray tábor visszavág az európai HD DVD sikerpropagandára

1. Oldal

A Blu-ray Disc Association (BDA) European Promotions Committee reagált az ellentábor által legutóbb nyilvánosságra hozott, európai HD DVD lejátszó-eladási adatokra.
HD_DVD kontra Blu-ray_200px.JPG
A Blu-ray Disc formátum európai promóciójával foglalkozó szervezet szerint a European HD DVD Promotional Group minapi bejelentése „félrevezető és megtévesztő” az Európában zajló valódi és világos piaci trendeket illetően. Ugyanakkor a szervezet elismeri, hogy a HD DVD „különféle okok miatt eladási előnyben van”.


A zúgolódást az váltotta ki, hogy a HD DVD támogatói által idézett statisztikai adatok nem tartalmazzák az európai PC meghajtók és a Sony PlayStation 3 játékkonzol eladásait. A BDA európai támogató szervezete szerint, ha ezeket is számításba vennék, akkor az azt jelentené, hogy a teljes vonatkozó eddigi idei európai hardvereladások 95%-át tudhatná magának a Blu-ray Disc.

A HD DVD támogatói persze azt hangsúlyozzák, hogy az általuk közölt, csak az asztali lejátszókra vonatkozó adatok azért különösen fontosak, mert ez utóbbiak sokkal inkább meghatározóak a hosszú távú lemezeladás szempontjából. Ennek oka pedig az, hogy az asztali lejátszók vásárlói kizárólag a filmek és más videotartalmak vásárlása és nézése iránt érdeklődnek, míg a HD lemezmeghajtóval rendelkező játékkonzolok tulajdonosai elsődlegesen a játékok iránt.

Kapcsolódó linkek:

3:1 a HD DVD és Blu-ray lejátszók eladásának aránya Európában?
Onkyo HD DVD lejátszó lesz, Denon Blu-ray lejátszó lehet
Az idei DVD leadások stagnálása függ a nagyfelbontás felfutásától is
HD DVD lejátszó akció Németországban
Rekord HD DVD lejátszó eladást eredményeztek a kedvező árak
Továbbra is 1:2 a legolcsóbb HD DVD és Blu-ray lejátszók áraránya
A Blu-ray és HD DVD lejátszók árcsökkenése a DVD-két követi
Németországban egyelőre a HD DVD vezet a Blu-ray Disc-el szemben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .