AUO: indul a Micro LED képernyők gyártása

A tajvani AUO először 2023 végére okosórákhoz, majd később a TV-khez és járművekben használható Micro LED képernyőket tervez forgalmazni.


A tajvani AU Optronics (AUO Corp) pénzügyi jelentéséből idéz a Taipei Times riportja, melyben az is olvasható, hogy a cég 700 millió tajvani dollárt (kb. 770 millió Ft) fektet be egy 15 centis (6 hüvelykes) micro LED chipeket hordozóra szerelő (chip-on-carrier) gyártósor építésébe a szintén tajvani székhelyű PlayNitride Micro LED céggel együttműködve. A két cég azt tervezi, hogy az év végéig elkezdi forgalmazni a Micro LED technológiájú képernyőket, melyek a cikk szerint okosórákba kerülnek majd.

AU Optronics-AUO

Az AUO megerősítette, hogy TV-khez és járművekhez is gyárt majd Micro LED képernyőket valamikor a közeljövőben, de erről még nem tudni részleteket.

A még mindig fejlődőben lévő Micro LED displaytechnológia a HDR képmegjelenítéshez magasabb fényességet, mélyebb feketét és telítettebb színeket ígér a beégés kockázata nélkül.

Az AUO számos tévégyártónak, köztük a Samsung Electronicsnak is szállít LCD paneleket, de a cég most azt is megerősíttette, hogy nem tervezi a meglévő, például LCD gyártási kapacitásának bővítését, kizárólag az új displaytechnológiákba fektetnek be.

PlayNitride-94 centis-FHD-Micro LED-display

Az AUO partnere, a PlayNitride már 2019-ben majd legutóbb 2022-ben is bemutatott Micro LED displayprototípusokat (lásd az alábbi videót), köztük egy modulokból összeállított 94 centis (37 hüvelykes) 1080p felbontású TV panelt valamint egy 3,5 centis (1,39 hüvelykes) 338 pixel/inch pixelsűrűségű kör alakú kijelzőt.

A PlayNitride korábbi együttműködő partnerei között ott a TCL és a Samsung is.

A Micro LED technológia alkalmazásának nehézségeit jól mutatja, hogy a Samsung már hat egymást követő évben mutatja be MICRO LED TV-it a CES kiállításokon, de csak nemrég jelentett be, hogy elkezdi forgalmazni a már az átlagos nappalikhoz illeszkedő méretű 226 centis (89”) „ultra-prémium” TV-t , még mindig igen magas áron.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .