Auro-3D hangformátumú filmeket jelentet meg a Sony

1. Oldal

Az Auro-3D térhang technológia fejlesztője, az Auro Technologies bejelentette, hogy partnereként a Sony Pictures Home Entertainment 10 filmet jelentet meg Blu-ray lemezen illetve annak megfelelő digitális formátumban Auro-3D hangsávval.


Az egy ideje mozikban már használatos Auro-3D térhangrendszer nemrég már megjelent házi-mozi komponensekben is. Opcionális Auro-3D frissítés érhető el prémium Denon és Marantz AV erősítőkhöz, valamint Steinway Lyngdorf, Storm Audio más eszközökhöz. Tartalmak viszont ilyen hangsávval Blu-ray Disc-en egyelőre még igen korlátozott számban jelentek meg. (Az Auro-3D weboldala 36 lemezt sorol fel, melyek javarészt zenei kiadványok.)

Auro-3D-11-1-Mix.jpg
Az Auro Technologies és a Sony Pictures Home Entertainment kínálatot bővítő fogyasztó-orientált tartalmak terjesztésére irányuló megállapodása fizikai és digitális formátumokra egyaránt vonatkozik, beleértve Blu-ray és Ultra HD Blu-ray lemezeket, valamint kompatibilis digitális streaming és letöltő szolgáltatásokat. Az Auro-3D tartalmak megszólaltatásához szükséges kompatibilis vevőerősítők között viszont nincs Sony gyártmányú.

Az Auro-3D körülölelő többcsatornás, magassági csatornákat is tartalmazó térhang formátum, de ellentétben a hasonló Dolby Atmos és DTS:X formátumokkal nem objektum-orientált, hanem csatornákba irányított hangokkal hozza létre 3D hanghatást.

A kiadásra kerülő filmek mindegyike 13.1 vagy 11.1 Auro-3D kevert hangot tartalmaznak majd.

Az Auro Technologies azt is tervezi, hogy új utómunka stúdiókat hoz létre az Egyesült Államokban, hogy kibővítse a cég Auro-3D formátumú tartalmak keverésére szolgáló lehetőségeit.

Kapcsolódó linkek:

Auro-3D frissítés prémium Denon és Marantz AV erősítőkhöz
Auro-3D: egy új, akár 13.1 csatornás mozi hangrendszer

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .