Auro-3D frissítés prémium Denon és Marantz AV erősítőkhöz (Frissítve)

1. Oldal

Az Auro-3D hangformátum dekódolásához és a háromdimenziós térhangzás előállításához szükséges frissítés immár megvásárolható a Denon és Marantz AV komponensekhez.


Frissítés:

Ha tetemes késéssel is, de március vége óta 149 € (kb. 47.000 Ft) áron már megvásárolható az Auro-3D hangformátumot támogató rendszerszoftver frissítés a Denon és a Marantz csúcskategóriás AV komponenseihez. A frissítéssel kapcsolatos tudnivalók megtalálhatóak a http://upgrade.denon.eu és a http://upgrade.marantz.eu weboldalakon.

A frissítés az alábbi modelleket érinti:

Denon
AVR-X7200WA és a korábbi AVR-X7200W
AVR-X4200W és AVR-X3200W
AVR-X5200W és AVR-X4100W

Marantz
AV8802A és a korábbi Marantz AV8802
SR7010 és AV7702mkII
SR7009

2014. október 18.:

Az ismert márkák magasabb kategóriájú AV vevőerősítői mostanság kapják meg az objektumalapú és magassági hangokat kezelő Dolby Atmos hangrendszerhez szükséges frissítéseket. Van azonban egy kevésbé ismert hasonló hangformátum is, a mozikban már használatos Auro-3D.

A házi-mozikban alkalmazható Auro-3D eddig csak drága high-end AV komponensekbe épült be. Decembertől a Denon AVR-X5200W és AVR-X4100W illetve a Marantz SR7009 vevőerősítőkhöz továbbá a Marantz AV7702 AV előerősítőhöz is megvehető lesz az Auro-3D hangformátumot támogató rendszerszoftver frissítés.

Auro-3D-11-1-Mix.jpg
Az Auro-3D is úgy állít elő természetes hangteret, hogy nemcsak a hallgatók körül, de magassági csatornákból azok fölül is megszólaltat hangokat. A szoba méretétől függően 1 vagy 2 további rétegben (layer) a fülmagasságú surround hangrendszer hangsugárzói fölé felszerelt – HEIGHT és TOP (vagy más néven az „Úr hangja”) csatornák – hangsugárzók rétegeivel állítja elő az Auro-3D a „függőleges sztereó hangteret”. A felvett vagy a keverés folyamán létrehozott magassági hangformációt egy standard 5.1 PCM adatfolyamba keverik, ami egy szokványos Blu-ray lemezről vagy online stream formájában nyerhető ki. A Denon és a Marantz említett AV erősítői az „Auroź-Codec Decoder” processzálást tartalmazva képesek dekódolni az eredeti Auro-3D mixet.

A december elejétől a márkák honlapjairól az említett AV erősítők számára online elérhető frissítés áráról nem szólnak a sajtóközlemények.

Kapcsolódó linkek:

DTS-UHD: késik a Dolby Atmos versenytárs hangformátuma
Marantz AV7702: új AV előerősítő Dolby Atmos dekódolással
Denon: 2014-es prémium AV vevőerősítő Dolby Atmos hanggal
Marantz SR6009, SR7009: jönnek az új AV vevőerősítők
Dolby Atmos a házi-moziban
Auro-3D: egy új, akár 13.1 csatornás mozi hangrendszer

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .