Az Intel mégse gyárt LCOS chip-et

1. Oldal

Az Intel Corp. egy hete bejelentette, hogy visszavonul a projektorok és hátulról vetítős TV-k fontos alkatrészének, a LCOS technológián alapuló képmodulátor chip-ek gyártására vonatkozó tervei megvalósításától.
A világ legnagyobb integrált-áramkör gyártójának e döntése azt jelenti, hogy a versenytárs Texas Instruments Inc. megkönnyebbülhet, mert projektorokban és hátulról vetítős TV-kben alkalmazott, sikeresen fejlődő DLP technológiája szinte egyeduralkodó marad.

Bill Calder az Intel szóvivője szerint: „Arról döntöttünk, hogy a szükséges befektetetés és annak esetleges eredménye, valamint ezen eredmények időbeli realizálása nem éri meg számunkra, hogy kifejezetten ezt a technológiát kövessük.”

Ezt a Philips Cineon LCoS TV-t sem gyártják már
Ezt a Philips Cineon LCoS TV-t sem gyártják már


E hónap elején a Philips Electronics már bejelentett, hogy leállítja a LCOS technológián alapuló hátulról vetítős TV-k fejlesztését és gyártását, mivel piaci részesedésük oly kicsi, hogy nem érdemes erre alapozva saját technológián dolgozni. Így valószínűleg a holland gyártó is az eddig már 50 TV gyártó által alkalmazott Texas DLP vetítőeszközre épít majd, vagy egyszerűen nem gyárt majd ilyen készülékeket.

És ebben sem Intel chip működik majd
És ebben sem Intel chip működik majdPedig Bill Calder az Intel elnöke és jövendő vezérigazgatója januárban még az mondta, hogy cége megváltoztatja a LCOS technológiájú TV-k gazdaságosságát. A kezdeti tervek szerint ez év második felére már szállítani kellett volna a chip-eket a TV-gyártóknak, hogy azok ez év végén már vékony, nagyfelbontású és 2000 USD alatti áru készülékeket kínálhassanak a vásárlóknak. Augusztusban már mutatkoztak a LCOS chip-ek gyártásával kapcsolatos első problémák, mikor is az Intel időpont meghatározása nélkül elhalasztotta a projektet, mondván a termék megjelenése előtt javítani kell annak képminőségén.


2005-ös termék-előrejelzéseikben pedig a cég vezetői már arról döntöttek, hogy a LCOS projekt erőforrásait érdemesebb átcsoportosítani a cég számítógépes chip üzletágának kiszélesítésébe, melynek célja ezen alkatrészek szórakoztatóelektronikai termékekben való beépítése. Intel számítógép chip-ek működnek majd a következő generációs „Entertainment PC”-knek elnevezett számítógépszerű készülékekben, melyek a nappali szobák szórakoztató központjai lehetnek.

Kapcsolódó linkek:
Milyen lesz a jövő képe?
A Philips kiszáll a szórakoztatóelektronikából?
™ sikeresen fejlődik”>A DLP sikeresen fejlődik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .