Az LG és a Matsushita lezárta a PDP szabadalmi vitát

1. Oldal

Az LG Electronics és a Matsushita Electric bejelentették, hogy egyezségre jutottak a plazmakijelzőkhöz fűződő szabadalmi jogok körül kialakult jogi vitákat illetően.
Mint korábban Kitört a japán-koreai plazmaháború című hírünkben beszámoltunk róla a két plazmapanel (PDP) gyártó kölcsönösen szabadalomsértéssel vádolva egymást jogi lépéseket tett egymás ellen.

A most bejelentett megegyezés értelmében a két cég megszünteti az egymás PDP szabadalmaihoz kötődő kereskedelmi és jogi megszorításokat. A megállapodás részeként a két társaság egyetértett abban, hogy létrehoznak egy keresztlicenc szerződést a PC és DVD specifikációkat, valamint a PDP szabványokat illetően.

Az LG Electronics és a Matsushita kedvező fejleményként értékelte a függőben lévő viták gyors lezárását. A megállapodás eredményeképpen a társaságok megerősítették további együttműködésüket az üzleti élet más területein is, és megegyeztek egy Üzleti Együttműködési Bizottság felállításában is, amelynek feladata az ilyen területek felkutatása lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .