BenQ: a W500 720p 3LCD házi-mozi vetítő

1. Oldal

Az eddig szinte kizárólag DLP vetítőket gyártó BenQ is beszáll a 3LCD-s házi-mozi vetítők piacára, s a W500 lencseeltolás funkciójával és HQV videoprocesszorával nem is tűnik esélytelennek.
A BenQ W500 HD-ready vetítő, mert 3LCD képmodulátora 1.280×720 pixel felbontású. A dinamikus írisznek köszönhetően kontrasztaránya 5.000:1, és 140W-os lámpájával 1.100 ANSI Lumen fényerő előállítására képes.

W500.JPG
A vetítő lencseeltolás funkciójával a vetített kép a középálláshoz képes vízszintesen 48%-al, függőlegesen 120%-al mozgatható el, ami nagyban könnyíti annak elhelyezését. Magának a zoom optikának ugyanakkor nem túl nagy (1,2:1) a nagyításátfogása, de a 2,5 méter átlójú képet a vászontól már 3,3 méterre is képes előállítani.

A gyártó „Senseye” technológiája, mely gyakorlatilag a szakmai körökben igen elismert HQV (Hollywood Quality Video) képfeldolgozó processzorra alapszik, kiváló képminőséget ígér. A processzor nemcsak a szabvány felbontású (SD) képek a képmodulátor felbontására történő felskálázását, a váltott-soros videojelek progresszív képfrissítésre konvertálást végzi, de javít a színvisszaadáson és a képélességen, valamint digitális (blokk- és szúnyogzaj) csökkentést is végez.

W500_csatik.JPG
A vetítő hátlapján PC RGB/komponens (D-sub), HDMI, két komponens (YUV), S-Video és kompozit videojel bemeneteket, valamint RS232 és Mini USB (TypeB) csatlakozókat találunk.

A hazai forgalmazásról nincs információnk, de a német piacon már kapható 1,299 euró (kb. 330.000 Ft) áron.

Kapcsolódó linkek:

BenQ: teljes HD felbontású DLP vetítő a W10000
BenQ W100: új DLP házi-mozi vetítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .