Blu-ray lejátszók a CES 2009-en

1. Oldal

Számos gyártó a CES-en mutatta be a főleg az észak-amerikai piacon, az év során forgalomba kerülő új Blu-ray lejátszóit, melyek többsége már BD-Live (Profile 2.0) kompatibilis.
Az alábbi áttekintés a CES 2009-en a nagyobb gyártók által bejelentett 2009-es Blu-ray készülékeket igyekszik röviden bemutatni. A felsorolás nem teljes és csak feltételezhető, hogy az európai piacon is megjelennek az alábbi modellek.

BD_LG_bd370.jpg
Az LG idén a Profile 2.0 funkciójú BD370-es és BD390-es lejátszókkal lép piacra, melyeknél a világhálóra csatlakozás nemcsak a BD-Live kapcsolatra szolgál, de a CinemaNow, YouTube és Netflix tartalmak adatfolyamainak fogadására is. A BD390 1GB belső tárolóval, beépített Wi-Fi funkcióval és 7.1 csatornás analóg hangkimenettel is rendelkezik. Mindkét modell dekódolja a Dolby TrueHD/Digital Plus valamint DTS-HD hangformátumokat, és júniusban kerülhet a polcokra (legalábbis az USA-ban).

BD_Panasonic_DMP-BD80.jpg
A Panasonic két új Blu-ray lejátszója a DMP-BD60 és a képen látható DMP-BD80 Profile 2.0 kompatibilis, Dolby TrueHD és DTS-Master Audio „Essential” dekódolást is beépítenek beléjük, SD memóriakártyáról és USB interfészen át képet és akár AVCHD formátumú videót is lejátszanak. A VIERA CAST technológia internetes tartalmak, köztük az Amazon online video kölcsönző, a YouTube, Google Picasa, Bloomberg elérését is lehetővé teszi. A DMP-BD80-nak 7.1 csatornás analóg audiokimenete is van. Fura szerzet a DMP-BD70V, mely az első Blu-ray/VHS kombi készülék. A világ első hordozható Blu-ray lejátszója, a DMP-BD15 háromórás teleppel, 23 centis 1024×600 pixeles képernyővel, Profile 2.0 kompatibilitással, VIERA CAST lehetőséggel rendelkezik, és kiadja a Dolby TrueHD és DTS-Master Audio bitfolyamot.

BD_Pioneer_DMP-BDP-320.jpg
A Pioneer három új asztali lejátszója közül már a BDP-120 is kész a BD-Live funkcióra, beépített a Dolby TrueHD és DTS-Master Audio dekódolás, és mellékelnek hozzá egy 1GB-os USB memóriát is. Az áprilisban megjelenő modell ára 250 dollár (kb. 53.000 Ft) lesz. A fenti képen is látható BDP-320 már támogatja az akár 48 bites Deep Color színfelbontást is, széleskörű lehetőséget biztosít a képparaméterek beállítására, több zajcsökkentő áramkört is tartalmaz, 7.1-es analóg hangkimenete is van és 1GB belső memóriát építenek belé. Ezen kívül megfelelő Pioneer AV vevőerősítővel csatlakoztatva PGLS azaz kvarcvezérelten pontos, vagyis jelbizonytalanságtól mentes a CD digitális jeltovábbítás. A kb. 400 dolláros (kb. 84.000 Ft) lejátszó feltehetően Európában is kapható lesz, esetleg más típusszámmal (és áron). Az Elite BDP-23FD kifejezetten az amerikai rendszerépítőknek készül RS232C vezérlő interfésszel.

BD_Samsubg_BD-P3600.jpg
A Samsung BD-P3600 is tudja a Profile 2.0 (BD-Live) funkciót, a DVD felskálázást, támogatja a DivX formátumot, 1GB belső memóriája van, dekódolja a Dolby TrueHD és DTS-Master Audio hangsávokat is, a 7.1 csatorna audiojele analóg kimeneten is elérhető, és a két USB 2.0-ás port közül az egyikbe 802.11b/g/n WiFi adóvevő dugható – persze Etherneten keresztül is az internetre csatlakoztatható. A Samsung BD-P4600 rendkívül elegáns és falra szerelhető, szintén Profile 2.0 kompatibilis és kiadja az összes hangformátum bitfolyamát.

A JVC is bemutatta első asztali Blu-ray lejátszóját az XV-BP1-et, amely külső USB memóriával szintén BD-Live kompatibilissé válik, lejátssza az AVCHD formátumú videókat, támogatja a Deep Color és x.v.Color színmegjelenítést, és az lejátssza a Dolby Digital Plus, Dolby True HD és DTS HD hangformátumokat is. Sajtófotó még sajnos nincs készülékről.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: 2,5 centi vastag vezeték-nélküli plazma TV a CES-en
CES 2009: új trend a hálózatra csatlakozó TV-k
CES 2009: kisebb várakozással, kevesebb résztvevővel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .