Cambridge Audio: Azur 340R az új belépőszintű AV vevőerősítő

1. Oldal

Az új technológiák befogadására mindig kész Cambridge Audio legújabb AV vevőerősítője, a HDMI csatlakozós Azur 340R a márkától elvárt kiváló hangminőséget ígéri elfogadható áron.
Az 5.1 csatornás Azur 340R a márka egyre bővülő AV vevőerősítő választékának legújabb modellje. Mind az öt csatorna végfokozatait egyidejűleg meghajtva azok 50Watt RMS teljesítmény leadására képesek (8Ω, 20Hz – 20kHz, 0,012% THD). Az erősítőt a kiváló sokcsatornás térhatású hang előállítására tervezték, de zenei megszólalása is kompromisszummentes. Ennek érdekében az öt teljes egészében diszkrét, nagy hanghűségű erősítőt a lehető legjobban elválasztották a digitális jelfeldolgozó elektronikától és a bemeneti fokozatoktól. A kis szórt mágneses terű toroid transzformátorral megépített méretes tápegység és a gondosan tervezett hangfokozatok biztosítják, hogy a 340R képes legyen reprodukálni a filmek hangsávjának dinamikai és frekvencia-átviteli követelményeit, miközben hiteles zenei hang előállítására is képes mind sztereó mind sokcsatornás zeneforrással.

340R.jpg
Az Azur 340R-ben a Dolby Pro Logic II, Dolby Digital és DTS 5.1 csatornás surround dekódolást egy Crystal CS493263 DSP végzi, a CS42518 minőségi sokcsatornás D/A konverter pedig kristálytiszta hangvisszaadást ígér. Az 5.1 csatornás meghajtás mellett sztereó és sztereó + mélysugárzó (subwoofer) módban is használható az erősítő. A fejlett mélyhang menedzsment különböző keresztváltási beállításokat tesz lehetővé.

Az erősítő két HDMI bemenettel és egy kimenettel is rendelkezik, melyeken át az 1.3-as verziónak megfelelő 1080p felbontású digitális videojelek kapcsolhatóak (digitális audiojelet viszont nem fogad ezeken át az erősítő). A 340R-nek számos további audiojel valamint videojel be- és kimenete mellett teljes vezérlést biztosító RS232 csatlakozója és IR érzékelő bemenete is van a rendszerbe installáláshoz.

Az erősítő képernyőn megjelenő menüjén keresztül könnyen és egyszerűen elérhetőek a beállítások, s természetesen ergonómiailag tervezett távirányítót is adnak hozzá.

Mint minden Cambridge Audio termék a 340R is tömör alumínium előlappal és akusztikailag csillapított ezüst vagy fekete színben kapható házzal rendelkezik. A minőségi 5.1-es hangsugárzó összeállítás egyszerűségére vágyó felhasználóknak tökéletes, belépőszintű Azur 340R ház-mozi vevőerősítő ára bruttó 99.000 Ft lesz.

Kapcsolódó link:

Cambridge Audio: DVD99 az új univerzális DVD lejátszó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .