CES 2006: 2005-ben kevesebbet költöttek az amerikaiak otthoni videózásra

1. Oldal

A DEG (Digital Entertainment Group) legfrissebb adatai szerint először fordul elő, hogy az amerikai fogyasztók kevesebbet, 24,3 milliárd dollárt költöttek egy év alatt műsoros DVD és VHS kölcsönzésre, vásárlásra, mint a korábbi évben.
Bár 2005-ben DVD kölcsönzésre és vásárlásra 22,8 milliárd dollárt fordítottak az USA-ban, de ez a nem egészen 8%-os növekedés azt jelzi, hogy a korábbi években tapasztalt dinamikus növekedésnek vége. A VHS műsoros kazetták forgalma egyre szűkül, a DVD eladások alig 5%-os bevétel-növekedése (16,3 milliárd dollár) pedig azt mutatja, hogy a DVD-k eladási piaca lassan telítődik, s a DVD-k kölcsönzése válik jellemzővé (a növekedés itt 14%, az érték 6,5 milliárd dollár).

Az USA fogyasztók költése otthoni videózásra
Az USA fogyasztók költése otthoni videózásra


A tavalyi utolsó negyedévben a kereskedelembe kiszállított 536,7 millió műsoros DVD rekordnak számít, csakúgy, mint az egész évi valamivel több mint 1,6 milliárd darab, ami 9% növekedésnek felel meg.

Észak-amerikai DVD-Video szoftwer kiszállítások
Észak-amerikai DVD-Video szoftwer kiszállítások


A Consumer Electronics Association (CEA) kiskereskedői, és a gyártók becslései szerint kb. 37 millió DVD lejátszót adtak el az amerikai vásárlóknak 2005-ben, s ebből közel 17 milliót az utolsó negyedévben. Az előző évihez képest csökkenő számok egyértelműen mutatják, hogy a készülékpiac is telítődni látszik.

USA DVD hardver eladások
USA DVD hardver eladások


A kezdetek óta eddig eladott több mint 164 millió asztali és hordozható DVD lejátszó, ilyet tartalmazó „egydobozos” házi-mozi rendszer, DVD/TV, DVD/Videomagnó kombi-készülékek révén 82 millió amerikai háztartásban van már egy vagy több DVD lejátszó eszköz. Ha számba veszik a DVD lejátszásra alkalmas számítógépeket és játékkonzolokat is, akkor 89 millióra becsülhető a jelenleg DVD-t lejátszani képes amerikai háztartások száma (ez az összes háztartás több mint 80%-a). Ezek több mint 80%-ában több DVD eszköz is található.

Kapcsolódó linkek:

Hollywood fejőstehenének kezd elapadni a teje
A DVD eladások még növekszenek
Tovább tart a DVD lendülete
A DVD sikere töretlen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .