CES 2008: új Panasonic plazma TV-k 30.000:1 kontrasztaránnyal

1. Oldal

Az USA piacára szánt Panasonic VIERA síkpaneles TV-k idei választéka 16 plazma és 5 LCD modellből áll majd, köztük újdonságként lesznek 117 centis (46 inch) plazmák is, s az összes készülék műszakilag többet kínál az eddigieknél.

Az idei Panasonic VIERA plazma készülékekbe új, javított kontrasztarányú és nagyobb fényhatásfokú paneleket építenek, az új Game képmód minimális képkésleltetést biztosít, a több HDMI bemenet VIERA Link (HDMI-CEC) vezérlés-átviteli funkcióval rendelkezik, és minden amerikai modellen lesz SD memóriakártya-olvasó. A 16 új plazmakészülékből 14 már teljes HD 1080p felbontású, s ezek között újdonságként 117 centis (46 inch) képátlójú modellek is lesznek. Az új panelek révén már az alapmodellek natív kontrasztarányát is 20.000:1-ben specifikálja a gyártó, de középkategóriás PZ85-ös sorozatú készülékek már 30.000:1 kontrasztaránnyal dicsekednek.

Panasonic_PZ800_plazma.jpg
A felsőkategóriás PZ800-as (ez látható a képen) 1080p plazmák már 147 centis (58 inch) képméretben is kaphatóak lesznek, megfelelnek a THX minősítésű képmegjelenítők követelményeinek, natív kontrasztarányuk szintén 30.000:1, és négy HDMI csatlakozóval rendelkeznek majd. A formaterv jellemzője, hogy egy síküveglapból áll a képernyő.

A 2008-as Panasonic VIERA csúcsmodellek az USA-ban a PZ850-es sorozatú plazmák lesznek, köztük a 165 centis (65 inch) képméterű készülékkel. Ezek már online tartalmak – mint a YouTube és a Picasa – elérésére is alkalmas úgynevezett IP képes TV-k lesznek, melyek SD kártyáról az AVCHD kódolt, HD kamerával rögzített nagyfelbontású videofelvételeket is megjelenítik majd. A „Digital Cinema Color” technológia lehetővé teszi a VIERA csúcsképernyők számára, hogy a filmekben fontos színeket a lehető legpontosabban adják vissza. Egy „Pro Setting” menüpontban professzionális kalibrációs szoftvert érhetnek el a felhasználók, s a készülékeken a számos csatlakozó mellett négy HDMI bemenet és RS232C vezérlőport is lesz.

Az 5 VIERA LCD TV közül a 94 centis (37 inch) 1080p teljes HD panellel szerelt a legnagyobb, s az 1.200:1 natív kontrasztarányból dinamikusan 10.000:1-et hoz ki a gyártó. Ezeknek is lesz Game képmódjuk, SD memóriakártya nyílásuk, HDMI csatlakozóik VIERA Link funkcióval. A prémium modellek már a mozgásmegjelenítést javító „Motion Focus Technology” megkétszerezett képfrissítési eljárást is tudják.

És persze a CES 2008 kiállítás alkalmából tartott sajtótájékoztatón bemutatták a világ jelenleg legnagyobb, 381 cm (150 inch) képátlójú plazmaképernyőjét, melyet a „Life Panel” elnevezéssel illetnek és felbontása négyszerese egy 1080p panelnek, azaz 4096×2160 pixel.

Kapcsolódó linkek:

LCD panelüzlet a Hitachi, Canon és Matsushita megállapodásával
Panasonic: a világ legnagyobb síkpaneles TV-je immár 381 centis
A Matsushita sem akar kimaradni a nagyképernyős LCD TV piacból
A plazma TV gyártás jelentős költségcsökkenése várható
Panasonic: új teljes HD felbontású plazma TV-k és egy 94 centis LCD TV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .