CES 2014: Epson és Panasonic 4K vetítők bemutatása várható

1. Oldal

Sajtójelentések szerint a jövő héten kezdődő CES 2014 kiállításon az Epson nagy bejelentésre készül, a Panasonic egyik vezetője pedig elárulta, hogy 4K vetítőt mutatnak be, vagyis mégse hagynak fel a házi-mozi vetítők gyártásával.


Egyelőre csak az internetes szaksajtóban keringenek hírek arról, hogy a január 7-én kezdődő CES 2014 kiállításon az Epson nagy bejelentésre készül, feltehetően egy új 4K vetítőről. Tény, hogy a piacvezető vetítőgyártó már négy évvel ezelőtt elkészült saját 4K felbontású LCD képmodulátor paneljével, de eddig még nem gyártott belőle házi-mozi vetítőt, így 2013-as kínálatában sem találunk ilyet.

CES_4K.jpg
Az Incide CI a Panasonic asszisztens igazgatója Itani Tetsuya megerősítésére közli, hogy a cég 4K vetítőt mutat be a CES-en. Ez mindenesetre cáfolni látszik azt a híresztelést, hogy a Mitsubishi projektorgyártásból való kivonulása után a Panasonic felhagyna a házi-mozi vetítők gyártásával.

A szóban forgó 4K projektorokról egyelőre semmit nem tudni, így azt sem, hogy milyen vetítési technológiát alkalmaznak bennük. Az viszont ismert, hogy a Panasonic eddigi házi-mozi vetítőiben mindig az Epson éppen aktuális legkorszerűbb 3LCD képmodulátor paneljeit használta, tehát nem elképzelhetetlen, hogy mind a két vetítő ugyanarra a technológia alapra épül majd.

Ha a hírek igaznak bizonyulnak, akkor végre a Sony VPL-VW1100ES: és Sony VPL-VW500ES 4K házi-mozi vetítői végre versenytársakat kaphatnak.

Kapcsolódó linkek:

Epson: kaphatóak a 2013-as házi szórakoztató és mozi vetítők
Panasonic: a PT-AT6000E a márka utolsó házi-mozi vetítője?
Mitsubishi: a projektorgyártásnak vége
Sony VPL-VW1100ES: a megújult 4K csúcs házi-mozivetítő
Sony VPL-VW500ES: új 4K házi-mozi vetítő a választékban
Epson: elkészült a 4K felbontású LCD képmodulátor panel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .