Epson: elkészült a 4K felbontású LCD képmodulátor panel

1. Oldal

A Seiko Epson Corp (Epson) kifejlesztette a világ első 4096×2160 pixel felbontású nagyhőmérsékletű poliszilícium (HTPS) vékonyréteg tranzisztoros (TFT) folyadékkristályos képmodulátor paneljét 3LCD vetítők számára.


A 41,7 mm átlójú új panel támogatja 4096×2160 pixel felbontású kép vetítését. A közel 8,86 megapixeles 4K panel négyszer nagyobb felbontást kínál, mint egy teljes HD (1920×1080 pixel) felbontású, és ideális megoldást kínál olyan speciális alkalmazásoknak, mint az ipari formatervezés, építészeti tervezés valamint szimuláció, továbbá négy teljes HD kép egyidejű vetítése. Az is nyilvánvaló, hogy a cég a 4K felbontású házi-mozi alkalmazásokat is szem előtt tartotta panel kifejlesztésekor.

Epson_4K_HTPS_LCD_panel.jpg
Az Epson a legújabb gyártási eljárást és a Crystal Clear Fine (C2 Fine) szervetlen rendezőréteg technológiát alkalmazta az új panel előállításkor, és kifejlesztett egy új eredeti meghajtási módszert a 4K felbontáshoz, a kiváló fényerejű és kontrasztú nagyfelbontású vetített képek eléréséhez.

Kapcsolódó linkek:

JVC: 4K felbontású házi-mozi vetítő nagyon igényeseknek
Epson: új WUXGA és WXGA LCD képmodulátor panelek
JVC: bemutatták a világ első 8.192 x 4.320 pixel felbontású vetítőjét
Epson: két új D7-es teljes HD felbontású LCD képmodulátor panel
Itt a 8K felbontású televíziózás az NHK jóvoltából

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .