CES: Az InFocus újdonsága a ScreenPlay 7210 házi-mozi vetítő

1. Oldal

A Las Vegasban jelenleg zajló CES (Consumer Electronics Show) szórakoztatóelektronikai kiállítás házi-mozival kapcsolatos újdonságairól és híreiről igyekszünk beszámolni az alábbiakban.
Először volt a ScreenPlay 7200 aztán jött a ScreenPlay 7205607 és most itt a ScreenPlay 7210. Az új házi-mozi projektor külsejében szinte semmit sem változott az elődökhöz képest, belseje viszont számos újdonságot rejt, és persze miden vetítési paraméterében javítottak rajta.

7210_2.jpg
A ScreenPlay 7210-ben már a Texas Instruments legújabb 1280×720 pixel felbontású DarkChip3 (DC3) DMD képmodulátora működik és ennek következtében a borotvaéles vetített kép kontrasztaránya 2800:1 (Full On/Off), mely tökéletesebb feketéket és részletezett szürkeskálát eredményez, maximális fényereje pedig 1400 ANSI lumen. Az ugyancsak új, hétszegmenses (a 7. szegmens egy semleges fénysűrűségű zöld) változó sebességgel forgó színtárcsa pazar színgazdagságot és színmélységet ígér.

Az új vetítő szinte bármilyen videojelforrásból zavartalan, filmszerű képet produkál és ezt leginkább a benne alkalmazott legújabb Faroudja DCDI váltott-sorosból progresszív képfrissítésbe alakító és skálázó FLI2310-es videoprocesszornak köszönheti, mely száműzi a szaggatott képet, a látható sorokat, a remegő, bizonytalan éleket és a többi nem kívánt képi mellékhatásokat. Tovább javítja a képminőséget az InFocus által kifejlesztett úgynevezett 48Hz-es film-üzemmód, mely képes felismerni az eredetileg másodpercenként 48 képkockából álló DVD-ről lejátszott mozit és azt eredeti sebességgel vetíti le, így nincs szükség a képsebesség konverziójára.

A ScreenPlay 7210 az elődmodellekhez hasonlóan rendkívül gazdag bemeneti csatlakoztatási lehetőségekkel rendelkezik. A nyolc választható videojelforrás lehet akár kompozit, S-video, komponens, SCART RGB (adapterrel) váltott-soros TV, komponens EDTV vagy komponens, RGB HDTV is. Van természetesen DVI/HDMI bemenet is HDCP-vel az InFocus vetítőkre jellemző M1-es csatlakozón keresztül, de most már van ehhez is megfelelő csatlakozó-adapter. A PC D-sub15-el csatlakoztatható és van USB valamint RS232 kommunikációra is lehetőség. Két darab 12V-os Trigger jellel pedig a vetítővászon vagy függönye kapcsolgatható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .