Chromecast: már TV távirányítóval is vezérelhető

1. Oldal

A népszerű Chromecast hálózati médiaeszközt eddig csak okostelefonról vagy táblagépről lehetett vezérelni, de a legújabb HDMI CEC funkciót megvalósító rendszerszoftver frissítéssel már a TV távirányítója is használható erre a célra.
A Google Chromecast kicsin hálózati médiaeszközhöz nem adnak távirányítót és nincs is a TV képernyőjén megjelenő kezelőfelülete. Ehelyett egy okostelefonon vagy táblagépen lévő vagy ott kijelölt tartalmat lehet átirányítani a képmegjelenítőre a „Cast” gombbal, és aztán a videó szintén csak a telefonról illetve a táblagépről lehetett megállítani és újraindítani. Egészen mostanáig.

Chromecast_HDMI.jpg
A legújabb szoftverfrissítéssel (ver. 27946) a Chromecast HDMI CEC támogatást kap, s így lehetővé válik a videó pillanatnyi megállítása és újraindítása a TV saját távirányítójával (feltéve, hogy a TV is támogatja a HDMI CEC funkciót). Az új vezérlési funkció igazoltan működik a YouTube, Google Play Music, BBC iPlayer, HBO Go, WatchESPN, Plex, Allcast tartalomszolgáltatásokkal és az összes webes videóval.

A Sony és a Samsung készülékeivel biztosan működik, de minden más HDMI CEC funkciót támogató TV-vel is működnie kell a videó megállításnak és újraindításnak. Előfordulhat, hogy a TV nem minden HDMI bemenete támogatja a CEC funkciót, természetesen a Chromecast-ot olyanba kell csatlakoztatni, ami igen, ha élni akar valaki a vezérlési lehetőséggel. A CEC funkcióval a Chromecast is be tudja kapcsolni a TV-t.

Kapcsolódó linkek:

Chromecast: már Európában is kapható a hálózati médiaeszköz
Google Chromecast: online tartalmak TV-re egy kis eszközzel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .