Philips: 2015-ös 4K Ultra HD TV-k Android TV platformmal

1. Oldal

A TP Vision három új, alsóbb kategóriába tartozó Philips 4K Ultra HD TV szériát jelentett be immár Android TV platformmal, alkalmazások letöltését, videós és zenei tartalomszolgáltatások elérését és a nagyképernyős játék élvezetét téve lehetővé.
A Philips idei új okos TV-inek 80 százalékában már az Android TV platform működik, köztük a három új belépő illetve középkategóriás 4K Ultra HD TV széria modelljeiben is. A Google által már jó ideje televíziókhoz fejlesztett operációs rendszer alkalmazásokat, játékokat, videó és zenei tartalomelérést kínál, és legfőképpen felhasználóbarát kezelőfelületet, ahol külön „polcokon” találhatóak a videók, a TV szekció, az alkalmazások, a játékok és a beállítások.

A TV képernyőre optimalizált alkalmazásokat is kínáló Google Play Store mellett a Netflix és a YouTube széles tartalomkínálatához is adott a hozzáférés. Az integrált „Google Cast” funkcióval az okostelefonon vagy táblagépen kijelölt tartalom irányítható át a TV nagyképernyőjére. Játszani pedig lehet az előfizetéses felhő alapú OnLive játékaival is.

Philips_PUK6400.jpg
Az új 4K Ultra HD TV-k 6400-as belépő, illetve 7100-as és 7600-as középkategóriás készülékei 102 és 164 cm (40 és 65 inch) közötti képméretben készülnek. A két utóbbi sorozat TV-i Philips Ambilight hangulatfénnyel világítják meg a mögöttük lévő falat 2 vagy 3 oldalról, illetve vezérlik a Philips Hue világítási rendszerelemeket.

A TV-k 4K jelet képesek fogadni akár a HDMI 2.0 bemenetükön keresztül vagy online tartalomszolgáltatás révén, ugyanis a 2015-ös készülékekbe már beépített a HEVC (H.265) dekódolás, ami szükséges például a Netflix 4K filmekhez (bár a gyártó még nem erősítette meg ezen tartalmak elérhetőségét).

Philips_PUK7100.jpg
Az új készülékek képminőségéről fejlett „Pixel Precise Ultra HD” képfeldolgozás, „Natural Motion” mozgásfelbontás javítás, és a Micro Dimming fényerőszabályzás gondoskodik. A 7100-as és 7600-as szériák TV-i 3D képmegjelenítést is kínálnak.

Philips_PUS7600.jpg
A 7600-as modellek hangrendszere nagyobb teljesítményű, és kettős tunerjük lehetővé teszi, hogy egy digitális csatorna műsorát rögzíthessük, miközben egy másikat nézünk.

A három új széria modelljei 2015 második negyedévében lesznek kaphatóak Európában. A Philips új 8-as és 9-es szériájú felsőkategóriás TV-i csak ősszel, az IFA kiállítás után kerülnek piacra.

Philips_UHDTV_tablazat_2015.jpg
Kapcsolódó linkek:

Philips OLED TV jelenhet meg jövőre
Philips: új Ultra HD TV-k Android platformmal
Philips UHD 880: új Android alapú 4K médialejátszó
Philips PUS6809: új olcsó 4K Ultra HD TV széria
Philips 65PUS9809: az új Ultra HD TV csúcsmodell
Android TV: a Sony, a Sharp és a Philips kész a platformra
Philips: információk az új Android alapú 8000-es TV-kről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .