Chromecast: már Európában is kapható a hálózati médiaeszköz

1. Oldal

A Google online tartalmak elérésére szolgáló, HDMI csatlakozós kis eszköze, a Chromecast 35 euróért (kb. 11.000 Ft) már 10 európai országban is elérhető, de Magyarország egyelőre nincs ezek között.
Tavaly nyáron jelent meg az Egyesült Államokban a Google Chromecast HDMI csatlakozós eszköz, amit lelkesen fogadott a piac és milliós darabszámban kelt el. A kedvező áron megvásárolható kis kütyüt bármely HDMI bemenettel rendelkező TV-hez, vetítőhöz csatlakoztatva olyan streaming szolgáltatásokhoz biztosít hozzáférést, mint a Netflix, a YouTube és a Google Play, mely utóbbi nemrégiben újabb 40, összesen már 63 országban érhető el, de sajnos nálunk nem.

Google_Chromecast_2.png
Az USB csatlakozón át táplált, az otthoni hálózathoz W-Fi-n keresztül kapcsolódó eszköz az azonos hálózatra csatlakozó Chromecast alkalmazással Android vagy iOS okostelefonnal, táblagéppel vagy bármilyen számítógéppel kezelhető. Az utóbbiak kezelőfelületén át megtalált tartalom az internetről közvetlenül a Chromecast eszközön át kerül lejátszásra méghozzá akár 1080p felbontásban és persze hanggal kísérve. A Chrome OS minimális verzióját futtató kütyü akár a Chrome böngésző képét is segít megjeleníteni 720p felbontásban.

A Chromecast most már kapható Kanadában, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Norvégiában, Spanyolországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban is. Helyi tartalomszolgáltató alkalmazások most még csak néhány országban vannak. Ilyen az Egyesült Királyságban a BBC iPlayer, Németországban a Watchever és Franciaországban a CanalPlay, de hasonlóak más országokban is várhatóan lesznek a jövőben.

Magyarország sajnos hivatalosan még nincs a Chromecast térképén.

Kapcsolódó linkek:

AIRTAME: vezeték-nélküli HDMI eszköz képernyőtükrözéshez
Jövőre jön a Google Nexus TV set-top box?
Android TV: a Google TV újratöltve
Google Chromecast: online tartalmak TV-re egy kis eszközzel
Google TV: Google Play tartalomszolgáltatások Európában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .