Csak 2015-re haladja meg a Blu-ray a DVD lejátszók eladását

1. Oldal

Meglepő, hogy még négy évet kell várni, mire a Blu-ray lejátszók globális értékesítése fölülmúlja a DVD lejátszókét, márpedig ezt és a DVD felvevők kihalását jósolja az In-Stat piackutató.

Blu-ray Disc_150px.jpgAz NPD csoport tulajdonába tartozó In-Stat piackutató azzal számol, hogy 2015-ben már több – szám szerint 105 millió – Blu-ray lemez lejátszó kerül eladásra, mint DVD lejátszó, amiből a formátum sikereinek csúcsán 2006-ban 141 millió készüléket értékesítettek.

A piackutató úgy találta viszont, hogy az elkövetkező három évben a DVD felvevők lényegében teljesen eltűnnek a piacról. „A DVD rekordereket a Blu-ray rekorderek váltják fel. Sok felvevőt vásárló még a fizikai lemezmédia lehetőségét is ejti, és ehelyett nagyobb merevlemezes meghajtóval rendelkező médialejátszót vagy digitális médiatárolót választanak.” mondta Norm Bogen az In-Stat digitális szórakoztatással foglalkozó alelnöke.

Az In-Stat azzal számol, hogy DVD felvevőket a továbbiakban igazán csak Japánban adnak el, ugyanott ahol Blu-ray felvevőket is leginkább vásárolnak.
Pozitív hatással van az eladásokra, hogy az internetre akár vezeték-nélkül csatlakozó, okos TV funkcióval is rendelkező Blu-ray lejátszókkal a fogyasztók a világháló szórakoztató tartalmait is elérik és élvezhetik TV készülékükön.

Az előre jelzett eladási számok tetszethetnek a Blu-ray Disc formátumot támogatók számára, de megfontolásra érdemes az In-Stat megállapítása, hogy a Blu-ray nagy hátrányban van a hatalmas kínai piacon a sokkal olcsóbb China Blue High-Definition (CBHD) formátummal szemben.

Kapcsolódó linkek:

Ötéves a Blu-ray Disc, de mit hoz a jövő?
CBHD lemezlejátszót importál egy brit cég

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .