Denon AVR-X1600H/AVR-X2600H: az új AV vevőerősítőkről

Az új X-szériájú Denon AV vevőerősítők már eARC HDMI csatlakozást, a legújabb Dolby és DTS 3D audiotechnológiákat és AirPlay 2 támogatást is kínálnak.


Az új 7.2 csatornás Denon AVR-X1600H és AVR-X2600H AV vevőerősítők a Dolby Atmos és DTS:X hangformátumok támogatása mellett egy későbbi firmware-frissítést követően a Dolby Atmos Height Virtualizer technológiával virtuális magassági és térhangzást is elő tudnak állítani sztereó vagy akár az említett objektumalapú 3D hangtartalmakból is. Ez a hallgató fölötti és mögötti hangérzet ráadásul külön mennyezeti vagy arra irányított hangsugárzók nélküli hagyományos 2.1 vagy 5.1 csatornás hangrendszeren is megszólaltatható. Ugyanerre DTS hangsávokkal a már korábban is alkalmazott DTS Virtual:X technológia is képes.

Az új vevőerősítők már tudják a HDMI 2.1 specifikáció részét képező eARC (enhanced Audio Return Channel) és ALLM (Auto Low Latency Mode) funkciókat is. Ezekkel valamint a legjobb minőségű 4K, továbbá a nagy dinamikatartományú HDR10 és Dolby Vision valamint HLG formátumú videojelek továbbításával és a HDCP 2.3 tartalomvédelemmel az összes HDMI csatlakozón az új modellek minden jövőbeli igényt kielégítenek. A TV-ről származó hang a fő hangrendszer mellett egy második zónába is eljuttatható a HDMI parti módját használva.

Az új erősítők már Airplay 2 kompatibilisek, előlapi USB bemenetükön át MP3 és nagy-felbontású audioformátumok (WAV, FLAC, ALAC és DSD 2,8/5,6 MHz fájlok) is lejátszhatóak. Bluetooth és Wi-Fi vezeték-nélküli kapcsolaton át is megszólaltathatóak kedvenc zenéink akár a népszerű streaming zeneszolgáltatásokról és internetes rádiókról, mint a Spotify, a Deezer, a Tidal, a TuneIn és mások.

A beépített a HEOS vezeték-nélküli többszobás streaming zenemegosztó platformmal az otthon különböző pontjain elhelyezett kompatibilis HEOS eszközökön szólaltathatóak meg az erősítőhöz csatlakozó hangforrások és zeneszolgáltatások tartalmai. Az egyre elterjedtebb beszédhangvezérlés sem hiányzik az X-széria modelljeiből. Az Amazon Alexa, a Google Assistant és az Apple Siri segítségével kiválasztható a megfelelő műsorforrás, beállítható a hangerő, átugorható egy zeneszám és még sok egyébre van lehetőség.

A Denon Setup Assistant a beüzemelési folyamat minden lépésén vizuálisan segíti át a felhasználót. Az erősítők mérőmikrofonos Audyssey prémium szoba kalibrálási technológiával automatikusan mérik be és optimalizálják annak beállítását az egyedi környezethez, így biztosítva a megfelelő hangélményt.

2019-es X-széria legfontosabb jellemzői

AVR-X1600H

AVR-X2600H

Teljesítmény (6 Ω, 1 kHz, 1%, 1 csatorna hajtva)

7.2 csat./145W

7.2 csat./150W

4K Ultra HDMI

6 be / 1 ki

8 be / 2 ki

Dolby Atmos és DTS:X

4K felskálázás

Pure Direct Mode

Analóg bemenetek

2

4

Audyssey MultEQ XT és Dynamic Volume

Video és HDMI

 • Új eARC: nagyobb sávszélességű vissza-irányú audiocsatorna, mely támogatja a tömörítetlen és 3D hangformátumok továbbítását HDMI kábelen keresztül.
 • Új HDCP 2.3: támogatja a legújabb másolásvédelmi szabványt minden HDMI csatlakozón.
 • Új Auto Low Latency Mode (ALLM): alacsony késleltetésű játékmód automatikus beállítása az ezt támogat készülék (pl. Xbox One konzol) és TV között.
 • Hihetetlen szín: 4:4:4 színfelbontás, BT.2020, HDR10, Dolby Vision kompatibilitás és hibrid log-gamma (HLG) támogatás.
 • Valódi 4K: 4K Ultra HD/60 Hz teljes sebességű jeltovábbítás és 4K video-felskálázás.
Audio és Surround hangzás

 • Új Dolby Atmos Height Virtualizer technológia: A Dolby tartalmának felkeverése virtuális magassági csatornák hozzáadásával (jövőbeli firmware-frissítéssel).
 • 3D hangzás: Dolby Atmos, DTS:X és DTS Virtual:X a DTS kódolt tartalom felkeverése.
 • Tömörítetlen Surround Sound: Dolby True HD és DTS HA Master Audio támogatás.
 • Prémium D/A konverter: 32 bites AKM DAC a nagy felbontású audió reprodukálására.
 • Hi-Res Audio: 24-bit/192 kHz-es ALAC, FLAC és WAV fájlok, valamint 2,8MHz és 5,6MHz DSD tartalmak lejátszása.
 • Univerzális lejátszás: Az előlapi USB bemenet lehetővé teszi MP3, WAV, FLAC, ALAC és DSD (2,8/5,6MHz) fájlok lejátszását.
Zene Streaming és Smart Home

 • Beépített HEOS: Wi-Fi zenei streaming és többszobás audiotechnológia kompatibilis komponensekkel. A HEOS támogatja az ingyenes és prémium Spotify, Deezer, Amazon Music, TuneIn, Sound Cloud, Tidal és egyéb zeneszolgáltatásokat.
 • Beépített AirPlay 2: az AirPlay 2 segítségével vezeték nélkül továbbítható zene az iOS készülékekről az AV vevőerősítőre, vagy más AirPlay kompatibilis hangsugárzókra.
 • Könnyű beszédhangvezérlés: az Amazon Alexa, a Google Assistant vagy az Apple Siri segítségével beszédhanggal vezérelheti a vezeték-nélküli zenét és a vevőerősítőt.
 • Bluetooth: zenei bitfolyam küldhető vezeték nélkül a 2. zónára vagy HEOS hangsugárzóra az ingyenes HEOS alkalmazáson keresztül.
Beállítás és egyszerű használat

 • Szoba kalibrálás és optimalizált akusztika: Audyssey EQ kalibrációs technológiai csomag az egyszerű, pontos beállításhoz, Dynamic Volume és Dynamic EQ.
 • Gyors választás: az egyes forrásokhoz tárolt hangbeállítások közül az előlap és a távirányító négy QUICK SELECT gombjával.
 • Távvezérlő alkalmazások (iOS/Android/Kindle): Denon AVR Remote App a készülék alapvető vezérlésére és beállítására. Megvásárolható Audyssey MultEQ Editor alkalmazás az EQ görbék további testreszabásához.
 • Távfelügyeleti támogatás: a rendszerintegrátoroknak biztosít lehetőséget a távolról történő felügyeletre és a hibaelhárításra, ami drasztikusan csökkenti az ügyfél állásidejét. Támogatott a Domotz Pro, az OvrC és a ihiji Invision.

Az AVR-X1600H és AVR-X2600H július közepétől lesznek kaphatóak Európában 579 € és 699 € (kb. 189.000 Ft és 228.000 Ft) árakon.

Az alábbi linkeken érhetőek el az új Denon AV vevőerősítők angol nyelvű adatlapjai:
AVR-X1600H
AVR-X2600H

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .