Denon DRA-800H: HiFi sztereó AV vevőerősítő hálózati funkciókkal

A Denon DRA-800H a kétcsatornás zene rajongóinak kínál kompromisszumok nélküli hálózati streaming és TV csatlakozási funkciókat, utóbbit teljes 4K Ultra HD videóval és HDMI ARC-vel.


A Denon DRA-800H FM rádióval, speciális lemezjátszó bemenettel, beépített Wi-Fi-vel és digitális – köztük HDMI – bemenetekkel rendelkezik. A sztereó vevőerősítő integrálható bármely TV-vel, streaming zenei szolgáltatással és beszédhangvezérlő platformmal valamint okoskészülékkel.

A DRA-800H a benne alkalmazott egyedi minőségi alkatrészekkel (ellenállásokkal és kondenzátorokkal) biztosítja a magas hanghűséget. Az újonnan kialakított bal és jobb végerősítők szimmetrikus kialakításúak. Az oxigénmentes rézhuzalból (OFC) tekert transzformátorra épülő tápegységgel az erősítő csatornánként 100 watt teljesítményt biztosít (8 Ω, 20 Hz-20kHz, THD: 0,08%, 2-csatornát meghajtva). A kettős differenciál D/A konverter áramkörökkel és gondosan válogatott alkatrészekkel rendelkező előerősítő jobb jel/zaj viszonyt és magasabb hangminőséget biztosít.

A 32-bites AKM AK4458 D/A konverterekkel a DRA-800H képes a nagy felbontású veszteségmentes, köztük 24 bites/196 kHz-es ALAC, FLAC és WAV audiofájlok dekódolására és emellett kompatibilis a 2,8/5,6 MHz-es DSD állományokkal is. Ezek elérhetőek az előlapi USB-n keresztül vagy hálózati forrásokról.

A DRA-800H öt HDMI bemenetén és egy kimenetén át támogatja a 4K Ultra HD 60Hz-es, 4:4:4 színkódolású, nagy dinamikatartományú HDR10 és HLG formátumú, 3D és BT.2020 színterű videók továbbítását. Minden HDMI csatlakozón működik a HDCP 2.3 tartalomvédelem. A HDMI audió retúrcsatorna (ARC) biztosítja, hogy a DRA-800H-t és az okos TV-t összekötő egy HDMI kábelen legyen átvihető a hang az utóbbiból az erősítőbe.

Az új erősítő Airplay 2 és Bluetooth kompatibilis, a beépített HEOS vezeték-nélküli zenei streaming platformmal többszobás hangrendszer építhető ki kompatibilis HEOS komponensekkel, amiken számos ingyenes és prémium streaming szolgáltatás, köztük a Spotify Premium, Deezer, Amazon Music, TuneIn Internet Radio, Sound Cloud, Tidal és még sok egyéb más zenéi szólaltathatóak meg.

A DRA-800H együttműködik az Amazon Alexa, a Google Assistant és az Apple Siri beszédhangvezérlő funkciókkal. Az Amazon Alexa különböző parancsokat megértve átkapcsol a médialejátszás kívánt bemenetére, míg a Google Assistant és az Apple Siri segítségével beállítható a hangerő, zeneszámok közötti léptetés és még sok egyéb valósítható meg.

A Denon DRA-800H HiFi sztereó hálózati AV vevőerősítő főbb jellemzői:
 • Denon Hi-Fi erősítés: sztereó zenehallgatáshoz optimalizált új végerősítő és előerősítő szekciók – csatornánként 100 W teljesítmény (8 Ω, 20Hz – 20kHz, THD: 0,08%, 2 csatornát meghajtva).
 • 5 HDMI bemenet és 1 kimenet 4K Ultra HD HDMI ARC támogatással: az összes HDMI forrás és a TV hangjának az ARC segítségével történő csatlakoztatásához.
 • Könnyű beszédhangvezérlés: az Amazon Alexa, a Google Assistant vagy az Apple Siri révén beszédhanggal vezérelhető zene és erősítőfunkciók.
 • Vezeték-nélküli zenelejátszás: zenei szolgáltatások bitfolyamainak elérése a LAN, Wi-Fi, AirPlay 2 vagy Bluetooth segítségével.
 • Integrált lemezjátszó bemenet és MM (mozgó mágneses) EQ korrektor: a lemezjátszó csatlakoztatásához és a bakelitlemezek meghallgatásához.
 • Hi-Res Audio: nagy felbontású audió, köztük 24 bit/192 kHz-es FLAC, WAV, ALAC és DSD 2,8/5,6MHz-es fájlokat lejátszása hálózaton és az front USB csatlakozón át.
 • Prémium D/A konverter kettős differenciál áramkörrel: nyolccsatornás 32 bites AKM AK4458 biztosít lenyűgöző sztereo hangképet csatornánként (a subwoofer kimeneten is) két D/A konverterrel a nagy felbontású audió reprodukálására.
 • Beépített HEOS: Wi-Fi zenei streaming és többszobás audiotechnológia kompatibilis komponensekkel. A HEOS támogatja az ingyenes és prémium Spotify, Deezer, Amazon Music, TuneIn, Sound Cloud, Tidal és egyéb zeneszolgáltatásokat.
 • Hangszínszabályzás és választható Source Direct: személyes preferenciái szerint az előlapi gombokkal állítható magas- és mélyhangok, valamint bal/jobb egyensúly, vagy kikapcsolható hangszínszabályzás a Source Direct funkcióval.
 • Minőségi aranyozott hangsugárzó csatlakozók A/B hangfalpárhoz: 2 pár sztereó hangsugárzó csatalakoztatása vagy kettős kábelezésű (bi-wiring) bekötés.
 • Intelligens TV kompatibilitás: A DRA-800H vezérelhető a legtöbb TV távvezérlővel a HDMI-CEC révén.
 • Analóg és digitális bemenetek: a legtöbb műsorforrás egyszerűen csatlakoztatásához.

A Denon DRA-800H július közepétől lesz kapható Európában 649 € (kb. 210.000 Ft) áron.

Az alábbi linkeken érhető el az új Denon HiFi sztereó hálózati AV vevőerősítő angol nyelvű adatlapja: DRA-800H.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Egy hozzászólás “Denon DRA-800H: HiFi sztereó AV vevőerősítő hálózati funkciókkal” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .