Denon: megfizethetőbb árú Blu-ray lejátszó lesz a DVD-1800BD

1. Oldal

A Denon októberben tervezi piacra vinni az USA-ban az eddig bejelentett Blu-ray lejátszóihoz képest kedvezőbb áru, 1.1-es Profile követelményeknek megfelelő DVD-1800BD-at.
Denon_BD.jpgA Denon „alacsonyabb áru” DVD-1800BD Blu-ray Disc lejátszója 749 dolláros (kb. 116.000 Ft) árával valóban sokkal kevesebbe kerül majd, mint az 1.999 dolláros (kb. 311.000 Ft) és 1.199 dolláros (kb. 186.000 Ft) DVD-3800BDCI illetve DVD-2500BTCI.

Az új lejátszó csak a BD Profile 1.1 követelményeinek, vagyis a „Bonus View” – másodlagos kommentár video- és audiosávok lejátszása kép a képben – funkcióinak felel majd meg, a hálózati kapcsolódást és tartalmak letöltését biztosító „BD-Live” funkcióknak már nem. Aki további feliratozásokat, audio bitfolyamokat, különböző kameraszögben készült felvételeket, filmelőzeteseket, játékokat, stb. szeretne, az letölteni internetről ezeket saját számítógépével, az SD kártyán tárolt tartalmakat az eredetei Blu-rayDisc tartalmával együtt lejátssza a DVD-1800BD.

A Denon ugyanakkor magas hang- és képminőséget ígér az új készüléknél is. A DVD-1800BD 1.3a verziójú HDMI kimenetén támogatja a nagyobb bitfelbontású Deep Color színjeleket, és az összes Dolby (Digital Plus, TrueHD) és DTS-HD (High Resolution/Master Audio) hangformátum bitfolyamát, ugyanakkor Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio dekódolás nincs a lejátszóban. A készülék a szabvány DVD-ket akár 1080p felskálázva is lejátssza, és gondolva a CD-k hangjának igényes megszólaltatására lesz 2-csatornás analóg audiokimenete is, amit egy igen jó minőségű Burr-Brown D/A konverter hajt meg.

Az USA-ban októbertől kapható DVD-1800BD, Európába várhatóan novemberben érkezik meg.

Kapcsolódó link:

Denon: két új Blu-ray lejátszásra alkalmas készülék még ez év végéig

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .