Denon: két új Blu-ray lejátszásra alkalmas készülék még ez év végéig

1. Oldal

A Denon optikai lemezlejátszóinak zászlóshajója, a DVD-3800BDCI és az úgynevezett Blu-ray Disc „Transport” DVD-2500BTC a világon elsőként bejelentett BD-ROM Profile 1 version 1.1 követelményeknek megfelelő készülékek.
Hetekig tartó találgatásokat követően a tegnap Jersey Cityben megtartott Denon Electronics termékkiállításon bemutatták a cég új lejátszóját a DVD-3800BDCI-t. A valamikor az év végén 1.999 dollár (kb. 350.000 Ft) fogyasztói áron forgalomba kerülő high-end Blu-ray lejátszó lesz az első a piacon, melyben az igen elismert, 10-bites Silicon Optix Realta HQV videoprocesszor chipkészletet alkalmazzák majd, ami a 1080p felbontásra skálázással és váltott-sorosból progresszív képfrissítésre alakítással igen kimagasló videojel feldolgozó teljesítményt kínál. Ráadásul a technológia által biztosított pixelenkénti feldolgozás és digitális zajcsökkentés révén a lejátszó minden degradáló mellékhatástól megszabadítja a képet, s ennek eredménye a rendkívül tiszta nagyfelbontású képminőség főleg a készülék HDMI kimenetén.

Denon_DVD-3800BDCI.jpg
A DVD-3800BDCI az audió technológiák terén is a jelenleg elérhető legkorszerűbbeket alkalmazza, köztük a gyártó Advanced AL24 jelfeldolgozását. A lejátszó HD Audio-t, valamint DDSC-HD-t kínál, és mind 7.1-csatornás analóg, mind digitális PCM kimenőjelet – HDMI-on keresztül – biztosít Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio dekódolással.

A DVD-2500BTC Blu-ray „Transport” talán csak az utóbb említett hangformátumok dekódolásának hiányában tér el a csúcslejátszótól, mert ezt a funkciót a megfelelő tudású AV erősítőre hagyja, amihez HDMI kábelen keresztül juttatja el a nagyfelbontású digitális audió bitfolyamot.

De talán a legizgalmasabb az újdonságok iránt érdeklődők számára, hogy az említett készülékek a piacon az első között támogatják majd a Blu-ray Disc Association által az október 31. után megjelenő Blu-ray lejátszókra előírt BD-ROM Profile 1 version 1.1 követelményeket. Vagyis mindegyikbe másodlagos audió és videó dekódolást építenek, mely lehetővé teszi egy második, interaktív kommentár AV műsorsáv lejátszását, ami kép a képben futhat a lemezen lévő fő műsortartalommal. Egyelőre ilyen lehetőséget kihasználó Blu-ray műsoros lemezek még nem kaphatóak.

Egyik készüléken sincs ugyanakkor LAN csatlakozó, viszont a további, internetről letölthető információkat (feliratok, audió jelfolyamok, kamera szögek, filmelőzetesek, játékok, stb.) tároló SD kártyát tudnak fogadni, s az azon lévő tartalmakat a Blu-ray lemezen lévő tartalmakkal együtt képesek lejátszani.

Kapcsolódó linkek:

Samsung: jönnek a 3. generációs Blu-ray lejátszók
Samsung: a BD-UP5000 Blu-ray/HD DVD lejátszó októbertől lesz kapható
Onkyo HD DVD lejátszó lesz, Denon Blu-ray lejátszó lehet
HD DVD lejátszó akció Németországban
Rekord HD DVD lejátszó eladást eredményeztek a kedvező árak
Továbbra is 1:2 a legolcsóbb HD DVD és Blu-ray lejátszók áraránya
Több lehetőséget kínáló Blu-ray lejátszók novembertől

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .