Genelec AIW26B: megújul a falba építhető aktív hangsugárzó

1. Oldal

A Genelec új AIW26B falba építhető aktív hangsugárzója magas hangnyomásszintű alacsony torzítású semleges hangot reprodukál, és a kívánt színre festhető új keretmentes takarórácsot kínál, amivel elegánsan illeszkedik szinte bármely környezetbe.


A Genelec kínálatában az iparág által elismert stúdió lehallgató monitorok és a házi használatú hangsugárzók, mélynyomók mellett installációs aktív hangsugárzók is megtalálhatóak.

Genelec_AIW26B_készlet.jpg
Az utóbbiak közé tartozik a megújuló AIW26B, ami a cég többi hangsugárzójához hasonlóan páratlanul magas hangnyomásszinten, de alacsony torzítással nyújt semleges hangvisszaadást. A népszerű elődmodell AIW26 annyiban újult meg, hogy egy új, keret nélküli takaróráccsal a hangsugárzó elegánsan simul bele bármilyen környezetben. A gondosan tervezett hangsugárzó kiváló basszusokat valamint a pontos közép és magas frekvenciákat állít elő bármely hangrendszerben.

Genelec_AIW26B.jpg
Az AIW26B bárhol alkalmazható, ahol kiváló hangminőség előállítása mellett az is cél, hogy a hangszórók ne látszódjanak. A keret nélküli kialakításnak köszönhetően az új takarórács beleolvad környezetébe, szinte teljesen elrejtve a hangsugárzó házát.

Az AIW26B egy két-utas bassz-reflex konstrukciójú hangsugárzó házból és egy ahhoz illeszkedő RAM1 külső végerősítő modulból áll. A gondosan megtervezett házban egy 16,5 centis (6,5 inch) mély-közép hangszórót és egy 1,9 centis (3/4 inch) nagyfrekvenciás sugárzót szerelnek, az utóbbit a Genelec által kifejlesztett irányítottságot kontrolláló hullámterelő (DCW) mélyedésébe. Ez utóbbi rendkívül stabil és pontos hangképet nyújt a hagyományos hangszórókhoz képest nagyobb hallgatási területen. A hanghullámok kontrollált irányítottsága miatt több direkt és kevesebb visszavert hang éri el a hallgatót, ami pontosabb és stabilabb hangképet eredményez.

A mellékelt RAM1 erősítőt az AIW26B tökéletes kiegészítőjének tervezték, és mint minden Genelec aktív hangsugárzón azon is megtalálhatóak az akusztikus viselkedést optimalizáló úgynevezett „Room Response Controlls” kapcsolók.

Az AIW26B telepítése egyszerű, és használható egy házi-mozi hangrendszer front valamint hátsó és oldalsó csatornáinak megszólaltatásához is. A finoman lyuggatott rács festhető, hogy illeszkedjen a fal színéhez illetve a szoba enteriőrjéhez. A hangsugárzó szabványos gipszkarton falszerkezetbe illeszkedik, és meglévő építménybe utólag is könnyen beépíthető. A RAM1 erősítőmodul rack állványba szerelhető az erre szolgáló opcionális készlettel, vagy polcon, szekrényben helyezhető el.

Az új Genelec AIW26B ott lesz a jövő heti ISE 2016 kiállításon Amszterdamban. Az alábbi videó azt mutatja, miként lehet azt a szabványos gipszkarton falnyílásba beépíteni.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Genelec 8351: a forradalmian új aktív lehallgató hangsugárzó
Genelec: hangsugárzók és mélynyomók házi használatra
Genelec: bemutatkozik az 5041A falba szerelhető mélynyomó
Harminc éve a minőségi hang szolgálatában – a Genelec story
Genelec: új mennyezetbe, falba és falra installálható aktív hangsugárzók
Genelec: új hangsugárzók a legkisebbtől a legnagyobbig
Genelec hangsugárzók: stúdióból a házi-moziba

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .