Elismerés a 30 éves VHS-nek

1. Oldal

A Victor Company of Japan (JVC) a legendás VHS házi videó formátum kifejlesztésének elismeréseként elnyerte az igen tekintélyes IEEE mérföldkő díjat (Milestone Award)
A díj a VHS innovatív designjának és technológiájának, valamint világszabvánnyá válásának elismerése.

vhs_ieee.jpg
A díjat az első VHS videomagnó forgalomba kerülésének 30. évfordulóján adták át, mely 1976. szeptember 9-én debütált. Azóta 900 millió VHS videorekordert gyártottak.

A JVC a VHS videoszabvánnyal egy hosszú felvételi időt biztosító, mégis viszonylag kompakt méretű és könnyen gyártható formátumot fejlesztett ki. A Sony Betamax formátumával szemben vívott éles csata ellenére a VHS végül a vidaoszalagok világszabványává vált.

A mérföldkő díjat az amerikai Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) szervezet ítéli oda, s eddig olyan innovációk és termékek nyerték el, mint a rövidhullámú Yagi antenna (1995), a híres japán gyorsvonat a Shinkansen (2000), a Seiko elektronikus kvarcórája (2004), és a Sharp elektronikus kalkulátora (2005).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .