Sony: új ES sorozatú AV vevőerősítők

1. Oldal

A Sony szórakoztatóelektronikai termékválasztékának ES (Extremely high Standard) sorozatú csúcsmodelljei között szereplő három új AV vevőerősítő innovatív technológiát, komoly jellemzőket és egyszerűségét ígér.
Az új, ES sorozatú Sony AV vevőerősítőinél a gyártó arra törekedett, hogy a bennük működő technológia minimális felhasználói hozzáértés mellett is optimális teljesítményt nyújtson. Ennek egyik eszköze a Sony saját „Digital Cinema Auto Calibration” rendszere, mellyel a több hangsugárzó alkalmazásának összes problémája, és a hangrendszer otthoni környezetben történő elhelyezése és beállítása is megoldható, s aminek ikermikrofonja a sztereó lejátszás minőségét is jótékonyan befolyásolja.

Az STR-DA1200ES az új ES sorozat belépőszintű AV vevőerősítője, mindazonáltal a drágább modellekben megtalálható technológiák széles körével felvértezték, köztük a hétcsatornás erősítéssel, az akár 1080p képfelbontással kompatibilis HDMI kapcsolással, a Digital Cinema Auto Calibration hangbeállítással és a 7.1 csatornás audio be- és kimenetekkel. Optikai és koaxiális audiobemenetei mellett további analóg audió – köztük egy MM lemezjátszóhoz – valamint komponens, kompozit és S-Video csatlakozási lehetőség is van a hátlapon.

Az erősítő hét 100W-os végfokából kettő az 5.1 csatornás rendszer frontsugárzóinak kettős erősítésére is használható. Az összes fő hangsugárzó-csatornában van hangszín-kiegyenlítés, és az erősítő közvetlen analóg működést is kínál, a legtisztább zenei forrásokhoz. A kaliforniai Sony Pictures mozitermeiben elvégzett méréseken alapuló, jól ismert Digital Cinema Sound hangzásmódok teszik lehetővé, hogy a felhasználók éppen úgy hallják a filmeket, ahogy a hangmérnökök megkeverték azok hangját.

A 7 x 110W-os STR-DA3200ES modell az STR-DA1200ES összes jellemzőjével rendelkezik, de további extrái révén még jobb hallgatási élményt teremt, legyen szó zenéről vagy filmről. Az egyik legfontosabb plusz a lineáris PCM hanggal való kompatibilitás sztereó, 5.1 vagy 7.1 csatornás formában a HDMI bemeneten keresztül, ami egyben a jövendő Blu-ray lemezek LPCM hangsávjait is lejátszhatóvá teszi. Ezenkívül az STR-DA3200ES rendelkezik egy olyan HDMI jelismétlő funkcióval is, amely képes az interfész adatfolyamából kinyerni és egy TV hangszóróihoz továbbítani a sztereó hangot, miközben a sokcsatornás (surround) hangsávot magán belül dekódolja. Multiroom lehetőség révén pedig egyidejűleg különböző források szólaltathatóak meg a főhelyiségben és egy másik zónában. A főhelyiség 5.1 csatornás rendszere esetén két erősítőcsatorna kijelölhető arra, hogy sztereó hangot jutasson egy másik szobába, vagy az előerősítő kimenetet használva táplálható egy külön erősítő.

STR-DA5200ES_604px.jpg
Az új AV vevőerősítő sorozat csúcsmodellje az STR-DA5200ES. Ez a 7x120W-os készülék már a Digital Cinema Auto Calibration sztereó változatával rendelkezik a még pontosabb automatikus kalibrálás érdekében. További szolgáltatás, hogy nemcsak a három HDMI bemeneten keresztül fogadott akár 1080p felbontású jeleket lehet kapcsolni, de az analóg komponens, kompozit, vagy S-Video bemeneti videojeleket 1080i/1080p HDMI kimeneti jellé lehet konvertálni. Ez azt jelenti, hogy az összes videoforrás, még az öreg videokazetták vagy a szabványos TV adások is feljavíthatóak, hogy jó képet nyújtsanak a HD-ready LCD vagy projektoros képernyőkön, és ráadásul így igen egyszerűen, egy kábellel köthető össze a teljes házi-mozi rendszer és a TV. A műsorforrásokhoz hozzárendelhető bemenetekkel, és a testreszabás széleskörű lehetőségeivel ez valóban nagyszerű teljesítményű vevőerősítő ígérkezik egyszerű kezelhetőséggel.

Az STR-DA1200ES és az STR-DA3200 ES rövidesen, az STR-DA5200ES pedig novembertől kerül a boltokba 190.000, 285.000 és 400.000 Ft becsült árakon.

Kapcsolódó linkek:

Sony: rövidesen kaphatóak az új E2000 és A2000 hátulról vetítős TV-k
Sony: már kaphatóak az új U és a teljes HD felbontású X sorozatú LDC TV-k

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .