Epson Moverio BT-200: okosszemüveg a virtuális valósághoz

1. Oldal

Az Epson ma idehaza is bemutatta az első, virtuális valóságot megjelenítő Moverio BT-200 okosszemüvegét, ami átlátható és amiben mikróprojektorok a piacon egyedülálló módon a felhasználó teljes látóterére képesek binokuláris képet vetíteni.


Az Epson új Moverio BT-200 egy úgynevezett okosszemüveg, ami virtuális valóság (Augmented Reality – AR) funkciói és tulajdonságai révén digitálisan bővíti a viselője által érzékelt világot.

Epson Moverio BT-200_2.jpg
A BT-200 felhasználói olyan kijelzőt látnak maguk előtt, ami egy 2,5 méterről nézett 102 centis (40 inch) képméretnek megfelelő, 960 x 540 pixel felbontású akár sztereoszkóp képet jelenít meg, és ugyanakkor az őket körülvevő világot is, mert a szemüveg átlátható. A szemüveg szórakoztatási céllal 2D és 3D filmek, játékok Dolby Digital Plus hanggal kísért nézésére is használható, de elsődlegesen AR szoftveralkalmazások futtathatóak vele. Az okosszemüveg hagyományosnak tekinthető kezelőfelülete egy „multi-touch trackpad”, de van a felhasználó helyzetét, mozgását és környezetét érzékelő elülső kamera (VGA felbontással), mikrofon, giroszkóp, GPS rendszer, iránytű és gyorsulásmérő is. A Moverio Apps Marketről letöltött alkalmazások 8GB-os, (32GB-ig bővíthető) belső memóriába menthető, gyors futtatásukról a Moverio 1,2 GHz-es, kétmagos processzora biztosítja, akkumulátorának élettartama 6 óra.

Epson Moverio BT-200.jpg
A készülék Wi-Fi, Miracast, Bluetooth 3.0, USB OTG és DLNA csatlakozási lehetőségek révén kapcsolódhat hálózathoz, okostelefonokhoz és más készülékekhez.

Az Android operációs rendszert futtató BT-200 okosszemüveg nemcsak privát felhasználóknak nyújthat alkalmazásokat, de rendkívül hatékony vizuális eszköz lehet a logisztika, a gyógyászat, a biztonság, az oktatás, az idegenforgalom és még ki tudja milyen területeken.

Február óta minden az alkalmazásfejlesztéshez szükséges eszköz és információ megtalálható egy fejlesztői oldalon. Hamarosan hazai gyártású alkalmazások is elérhetőek lesznek az okosszemüvegre, amelyek például a logisztika, a múzeumi tárlatvezetés, a gépjármű-azonosítás vagy akár a fogyatékkal élők kommunikációja területén fognak újszerű, hatékony megoldást nyújtani.

A Moverio BT-200 javasolt kiskereskedelmi ára bruttó 229 900 forint, kizárólagos magyarországi forgalmazója a Mekka Interaktív Kft..

Kapcsolódó linkek:

Epson: csökken az EH-TW6100 és EH-TW5200 vetítők ára
Epson EH-TW570: megújul a kis 3D házi szórakoztató vetítő
Epson: új 3LCD reflektív lézeres csúcsvetítők a CEDIA kiállításon
Epson: új EH-TW6600/EH-TW6600W vetítők az IFA-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .