PlayStation Vue: felhőalapú TV szolgáltatás indul az USA-ban

1. Oldal

A Sony napokban bejelentett PlayStation Vue felhőalapú TV szolgáltatása nagy amerikai TV társaságok adásai mellett kábelcsatornákat és on-demand tartalmakat is elérhetővé tesz a gyártó játékkonzoljain kívül más készülékeken is.


Amit négy éve a Google TV esetében a nagy amerikai tévétársaságok még nemtetszéssel fogadtak, azt mára kénytelenek elfogadni: az interneten terjesztett tartalmaké a jövő. Ezt egyébként leginkább az online tartalomterjesztést kiszolgáló széles-sávú internetes szolgáltatások ütemes terjedése, és pont az észak-amerikai kábeles, műholdas és más hagyományos műsorterjesztő szolgáltatások előfizetői számainak visszaesése igazolja. Egy ideje már keringtek pletykák arról, hogy megirigyelve a Netflix sikerét a Sony web, azaz felhőalapú TV-t indít, és íme, itt a PlayStation Vue.

Playstation_Vue.jpg
A novemberben, New Yorkban aztán Chicagóban, Philadelphiában és Los Angelesben induló PlayStation Vue-t kiválasztott PS4 és PS3 konzoltulajdonosok béta tesztelik. Kezdetben körülbelül 75 TV csatorna, köztük CBS, Discovery, Fox, NBCUniversal, Scripps Networks Interactive és Viacom műsorok internetes adatfolyama lesz elérhető rajta. Az élő csatornák mellett on-demand és utánjátszó TV tartalmakat is kínáló PlayStation Vue „erős kezelőfelületén” keresési funkciót is kínál. A műsorok három napra visszamenőleg is megnézhetőek, vagy felvehetőek – pontosabban megjelölhetőek – 28 napon belüli megtekintésre.

A várhatóan 2015 első negyedévében kereskedelmileg is elinduló PlayStation Vue iPad-en és több más Sony és nem Sony készüléken is működik majd, de bizonyos tartalmak esetén korlátozást jelent majd a mobil jogok hiánya. A havi előfizetéses szolgáltatás áráról egyelőre csak annyit közölt az azt bejelentő Andrew House, a Sony Computer Entertainment elnök-vezérigazgatója, hogy az „fair és versenyképes díjszabású” lesz.

Kapcsolódó linkek:

A Netflix jelentős bővülést tervez 2015-ben
PlayStation 4: december 13-tól idehaza is kapható 127.990 Ft-ért
A nagy amerikai tévétársaságoknak nem tetszik a Google TV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .