Apple TV: az USA-ban már kapható az új média box

1. Oldal

Steve Jobs még szeptember elején mutatta be az új Apple TV-t, ami elődjéhez hasonlóan elsősorban azt a célt szolgálja, hogy az almás márka kedvelői praktikusan érjék el az iTunes online szórakoztató tartalmait és alkalmazásait.
Az Apple új média box-ával kapcsolatos előzetes pletykák java része igaznak bizonyult, de mégis maradt az Apple TV elnevezés, elkerülve ezzel a névhasználati konfliktust a brit „iTV” TV állomással.

Apple_TV.jpg
A box valóban olyan kicsi, hogy a tápkábel mellett csak LAN, USB csatlakozó és digitális optikai (Toslink), valamint HDMI kimenet fért rá. A dobozban nincs merevlemez, ugyanaz az A4 Chip működik benne, mint az iPad/iPhone 4 mobilkészülékekben, viszont a videó lejátszását tényleg csak 720p felbontásban támogatja. Ahogy a korábbi változat, úgy az új Apple TV sem sok egyéb lehetőséget nyújt felhasználójának azon kívül, hogy részesülhet az iTunes üzleti modell áldásaiból. Tény viszont, hogy az Apple TV-nél olcsóbban kapható már számos sokféle formátumot kezelő médialejátszó.

Az új Apple TV elsősorban a filmek és TV sorozatok epizódjainak online kölcsönzésére szolgál, azok bitfolyamait közvetlen játszva le. Az USA-ban 99 dollárcentbe (kb. 200 Ft) kerül az ABC és a Fox egy-egy műsora, ami nem számít drágának. Az európaiaknak 2,99 eurót (kb. 600 Ft) kell fizetniük egy HD film megtekintéséért. A felhasználók az USA-ban az ott igen népszerű Netflix „streaming” szolgáltatását is elérik az Apple TV-vel, az Európaiaknak viszont egyelőre csak a YouTube videók és a MobileMe valamint a Flickr képgalériák maradnak, mint külső szolgáltatások.

Az Apple TV a sok más gyártó által támogatott DLNA szabvány helyett saját hálózati elérést alkalmaz, amivel PC-ről, Mac-ről és/vagy más iOS eszközről, mint az iPad (a novemberi 4.2-es verziótól kezdődően) képes tartalmak bitfolyamait lejátszani. A H.264, MP4 és QuickTime a támogatott video formátumok.

Az Apple TV Észak-Amerikában mától már megvehető 99 dollárért (kb. 20.000 Ft) és Európában is szerepel már a kínálatban 119 euro (kb. 33.000 Ft) áron.

Kapcsolódó linkek:

Apple TV helyett csak 720p felbontást kezel majd az iTV?
Steve Jobs szerint a Blu-ray-t legyőzi az internetes letöltés
Apple TV: iPhone képernyő nélkül 1080p felbontással?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .