Gefen: HDMI jelhosszabbítás CAT-5 kábelen keresztül

1. Oldal

A Gefen adó- és vevődobozkái az 1.3-as HDMI specifikáció szerinti nagyfelbontású kép- és hangjel átvitele mellett Ethernet hálózati kapcsolatot és infravörös visszajelző csatornát is biztosítanak egy akár 100 méter hosszú CAT-5 kábelen.
A Gefen HDMI v1.3 CAT-5 ELR elnevezésű rendszere egy jóval kevésbé költséges kábel használatával bővíti a HDTV jel továbbítási távolságát, és ugyanezen kábelen keresztül hosszabbítja meg a szabvány hálózati eszközök összeköttetését is. Ilyen eszközök lehet egy 100BaseT router és hub, ami az adó- és vevőegységek Ethernet portjaihoz csatlakoztatható. Az IP alapú alkalmazásokat lehetővé tevő összeköttetés meghosszabbításán kívül a rendszer egy infravörös távirányító jel is visszavezetését is biztosítja a vevőegységtől az adóegység felé.

A rendszeren át akár 1080p/60Hz-es teljes HD nagyfelbontású, a Deep Color színfelbontást is támogató videojel, szájszinkron és CEC Protokoll vezérlési funkció valamint 7.1 csatornás akár Dolby TrueHD vagy DTS Master Audio formátumú audiojel továbbítható a forráskészüléktől a távolban lévő képmegjelenítőhöz és/vagy hangrendszerhez.

Gefen_CAT-5 ELR.jpg
A rendszer adóegysége csatlakozik a forráskészülékhez, a vevőegység a képmegjelenítőhöz és/vagy hangrendszerhez. A CAT-5-ös kábel közvetlenül is összekötheti a két egységet.

A gyártó által ígért igazi plug and play installálhatóság, könnyű kezelhetőség, megbízhatóság és rendíthetetlen teljesítmény teszi a HDMI v1.3 CAT-5 ELR rendszert értékes termékké a HD AV rendszert installálók számára. A rendszer decembertől már kapható, ára 643 euro (kb. 176.500 Ft) szállítási költség és forgalmi adó nélkül.

Kapcsolódó linkek:

HDBaseT: új vezetékes HD továbbító szabványra szövetkezve
Gefen termékek a X. jubileumi Házimozi és Hifi Show-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .