Gefen termékek a X. jubileumi Házimozi és Hifi Show-n

1. Oldal

A Gefen Inc. magyarországi képviselete hazánkban először mutatja be legújabb a házi-mozi és professzionális AV eszközök, számítógépek és képmegjelenítők csatlakoztatását leegyszerűsítő vezeték-nélküli HD összeköttetést biztosító megoldásait.
A GefenTV vezeték-nélküli HDMI jeltovábbító adó és vevőegységekkel akár 30 méter hatótávolságig lehet számítógépet, set-top boksz-ot, Blu-ray lejátszót és más akár 1080p/30Hz HD videó és Dolby Digital 5.1-es surround hang alkotta jelforrást HDMI kompatibilis képmegjelenítőkkel illetve hangrendszerrel összekapcsolni.

Gefen_TV.jpg
A Gefen GTV-WHDMI megoldása az Amimon 5 GHz-es rádiófrekvenciás sávon működő WHDI technológiáját alkalmazza. Az adó és vevő egység között nincs szükség közvetlen rálátásra, sőt még vékonyabb falakon keresztül is üzemel, bár természetesen ilyenkor jelentősen csökken az áthidalható távolság. A termék támogatja mind az úgynevezett Unicast (egy adó / egy vevő), mind pedig a Broadcast (egy adó / több vevő) üzemmódot. Unicast módban HDCP másolásvédett tartalmak továbbíthatóak, a Broadcast üzemmód pedig a saját előállítású vagy nem jogvédett tartalmak szétosztására szolgál és üzlethelyiségekben, szórakoztatóközpontokban, irodákban és előadótermekben lévő HD képmegjelenítők AV jellel történő vezeték-nélküli ellátására használható.

A Gefen vezeték-nélküli VGA hosszabbítója kis (9 méter) és nagy (30 méter) hatótávolságú változatban kapható. Ezek a termékek számítógépek és VGA megjelenítők vezeték nélküli összekapcsolására használhatóak olyan üzlethelyiségekben, irodákban és tárgyalótermekben, ahol a kábelezés nem megoldható. Az eszközök a VGA mellett az S-Video, kompozit és komponens forrásokat is támogatják SD PAL, vagy akár 1280×1024 pixeles felbontásban.

A Gefen vezeték-nélküli USB2.0 adatátviteli megoldást is kínál, amely 30 méter hatótávolságig használható. Így egyetlen számítógéphez akár négy külső távoli periféria is csatlakozhat – összekötőkábelek nélkül, összesen mintegy 54 Mbps adatátviteli sebességgel.

Kapcsolódó linkek:

WHDI: egy potenciális vezeték-nélküli HDTV jelátviteli szabvány
Vezeték-nélküli nagyfelbontású jelátviteli megoldások versenyben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .