HDBaseT: új vezetékes HD továbbító szabványra szövetkezve

1. Oldal

Az LG Electronics, Samsung Electronics, Sony Pictures Entertainment és Valens Semiconductor szövetsége a HDBaseT Alliance várja az iparág többi szereplőjét a HD multimédiás tartalmakat továbbító vezetékes szabvány létrehozására.


A félvezetőgyártó Valens Semiconductor közel egy éve a CES 2009 kiállításon mutatta be HDBaseT digitális összeköttetési technológiáját, amely tömörítetlen HD multimédiás tartalmakat továbbít és Ethernet LAN csatlakozást biztosít szokványos CAT5e/CAT6 hálózati kábelen. Most a két koreai szórakoztatóelektronikai céggel és a Sony filmgyártó vállalatával együtt HDBaseT Alliance néven a technológia teljes iparágat átfogó promócióját és szabványosítását célul kitűző szövetséget hoztak létre.

HDBaseT_Valens.jpg
A HDBaseT Alliance fogja majd össze szórakoztatóelektronikai és tartalomgyártó iparág fontos szereplőit, amelyek együtt alkotják meg a globális szabványt. A szabványosítási tevékenység kiterjed majd a digitális média gazdasági rendszer teljes értékláncra és a különböző piaci szegmensekre: TV készülékekre, vetítőkre, AV készülékekre, házi-mozi készülékekre, tartalom-szolgáltatókra, IT cégekre és másokra.

Nem kétséges, hogy egy az otthonokban használható, elegendően nagy távolságba HD kép- és hangjelet, internetet, tápellátást és különböző vezérlőjeleket viszonylag olcsó Ethernet kábelen keresztül továbbító összeköttetésnek, amely a legkülönbözőbb készülékeket kötne össze, nagy sikere lenne, és komoly versenytársa lenne a legújabb HDMI szabványnak is.

Kapcsolódó linkek:

Kész az újabb vezeték-nélküli videó jelátviteli szabvány
HDMI 1.4: Ethernet támogatással és sok más új funkcióval
Nagyfelbontású audió, videó és internet egy Etherneten kábelen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .