Genelec iOS alkalmazás hangsugárzók irányba-állítására

1. Oldal

A Genelec és az AudioApps által iPhone 4, iPad 2 és iPod Touch 4 mobileszközökre kreált SpeakerAngle alkalmazás segít a hangsugárzók elhelyezésében illetve megfelelő szögben történő beállításában.
A hangsugárzók elhelyezése kulcsfontosságú a lehető legjobb hangzás megteremtése érdekében. Erről szólnak „A házi-mozi hangja (A hangsugárzók elhelyezése)” illetve a „Házi-mozi hangsugárzók elhelyezése és a szoba akusztikai kölcsönhatásai” című cikkek. Már nemcsak szemmel méregethető, hogy a hangsugárzók a megfelelő szögben állnak-e, de a Genelec és az AudioApps SpeakerAngle alkalmazásának segítségével nagyjából tökéletes elhelyezés érhető el.

Genelec_SpeakerAngle.jpg
A SpeakerAngle az első alkalmazás a maga nemében, és az újabb iOS eszközök, azaz az iPhone 4, iPad 2 és a 4. generációs iPod Touch gyorsulásmérőjét használva segít meghatározni, hogy a hangsugárzóknak milyen szögbe kell nézniük. A mobilkészüléket az alkalmazás képernyőjén érintéssel kijelölt hangsugárzó tetejére helyezve, majd azt a hallgatás helye felé forgatva méri és kijelzi annak állásszögét, és a számdoboz színváltozásával azt is, ha az megfelel az iparági ajánlásoknak. Az adott hangsugárzó tengelyszimmetrikus párjának beállításánál is segít az alkalmazás azonos szöget beállítani. Mindezt a hangsugárzók irányba-állításáról szóló ismerteket valamint lépésenkénti utasítást nyújtó képernyőn megjelenő részletes információkkal kísérve egy sztereo vagy egy akár 7.1 csatornás surround hangrendszer összes hangsugárzójánál meg lehet tenni.

Az alkalmazás segítségével tehát megoldható, hogy a hangsugárzók a hallgatás helye felé nézzenek, s így sokkal teljesebb hangélményt nyújtsanak. A SpeakerAngle sem nyújt azonban mindenre megoldást. Az alkalmazás nem tudja kezelni a szoba elrendezését és a hangsugárzók különböző távolságát sem.

Kapcsolódó linkek:

A házi-mozi hangja (A hangsugárzók elhelyezése)
Házi-mozi hangsugárzók elhelyezése és a szoba akusztikai kölcsönhatásai
Harminc éve a minőségi hang szolgálatában – a Genelec story

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .