IFA 2012: bemutatkozik az LG 213 centis 4K TV-je is

1. Oldal

Az LG Koreában megkezdte a világ első 213 centis (84 inch) 4K felbontású 3D TV-jének forgalmazását, amit a hónap végén kezdődő IFA-n való kiállítása után a világpiacon is bevezet, de erre készül a Sony és a Toshiba is.
Az idei berlini IFA kiállításon az egyre nagyobb méretű és felbontású tévéké lehet a főszerep. Az LG már biztosan bemutatja a koreai piacon már kapható 213 centis 4K Cinema 3D TV-jét, a 84LM9600-at.

LG_4K_84LM9600.jpg
Szöulban az új TV megjelenése kapcsán az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója Havis Kwon a következőket mondta: „A 4K képernyő piac még gyerekcipőben jár, de fontos volt az LG számára, hogy részesedést szerezzen benne”, és reményei szerint ez a piac növekedni fog.

Most úgy tűnik, hogy szeptemberétől Észak-Amerikában, Ázsiában Latin-Amerikában és Európában (84LM960V modellszámmal) is elkezdődik, az LG 213 centis Ultra HD 4K Cinema 3D TV forgalmazása.

A Toshiba jelenleg egyedüliként kínál 4K felbontású UHDTV-t, a nálunk 2,5 millió forintért megvehető 55ZL2 szemüveg nélküli 3D TV-t. A japán cég most arra készül, hogy az IFA-n bemutassa ugyanezen készülék 213 centis változatát, amelynek értékesítése feltehetően jövő év áprilisa és szeptembere között kezdődik majd.

A Sony is előáll első 213 centis képátlójú ultra-felbontású TV-jével az IFA-n. Ennek a felbontása is „Quad Full HD (QFHD) 4K”, azaz 3840 x 2160 pixel lesz, ami eltér a már kapható Sony VPL-VW1000ES 4K házi-mozi vetítő natív felbontásától. A gyártó BDP-S790 Blu-ray lejátszójában is működik 4K felskálázás.

Úgy tűnik a nagy tévégyártók felismerték, a 3D önmagában már nem ösztönzi a fogyasztókat arra, hogy többet költsenek TV vásárlásra, és a bukdácsoló LCD képernyőárak jellemezte világpiacon most legújabb prémium készülékeik esetében a „nagyobb és jobb” megközelítést választják.

Igaz ugyan, hogy jelenleg 4K tartalom még nem sok érhető el, de a Blu-ray lemezek felsálázási lehetősége, valamint az olyan tesztek, mint amilyen például a Londoni Olimpia Super Hi-Vision/UHDTV formátumú közvetítése volt ösztönözhetik a 4K TV-k vásárlását, amely az előrejelzések szerint növekedni fog az elkövetkező néhány évben.

A DisplaySearch piackutató várakozásai szerint 2016-ra a 4K TV-k éves kiszállítása 4 millió darab fölé emelkedik, és ez a mennyiség prémium felárral számolva igazán jó hír lenne a problémákkal küzdő TV gyártók számára.

Kapcsolódó linkek:

Londoni Olimpia Super Hi-Vision/UHDTV formátumban
LG: korlátozott számban kapható a 213 centis 4K Cinema 3D TV
Kapható az első 4K film
Sony: 2012-es Blu-ray lejátszók 4K-ra skálázó csúcsmodellel
LG 213 centis 4K felbontású 3D TV a CES 2012 kiállításon
4K videoformátum, de melyik?
Sony VPL-VW1000ES: a világelső 4K házi-mozi vetítő
IFA 2011: jön a Toshiba szemüveg nélküli 3D TV-je Európába

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .